boon.hu video

2024.04.26. 20:43

Világutazó balerina a református templomban (fotókkal, videóval)

Újszerű előadás volt mind látásmódjában, mind a világ és a saját teste változásaira folyamatosan reagáló művészetében.

Balerina

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Mándy Ildikó Társulata Pavlova, a világutazó balerina című táncelőadásra invitálták az érdeklődőket péntek délutánra a Győri kapui református templom altemplomába. A táncelőadás, filmes megoldásokkal társítva alkotott teljes egészet a kifejezetten az előadáshoz írt, kortárs zenei anyaggal együtt.

Bejárta a világot

„Anna Pavlovna Pavlova (1881-1931) – a XX. századi táncművészet meghatározó táncosnője, prímabalerina, ikon, szupersztár, aki korát messze meghaladó bátorsággal vállalta önálló művészi útját. Elhivatottan járta a világot, hogy megismertesse a balett-tánc művészetét Észak-Amerikától kezdve Dél-Amerikán, Indián, Kínán, Japánon, Afrikán, Ausztrálián át Új-Zélandig. Szólóiba beépítette az utazásai során megismert néptáncok motívumait. Isadora Duncan pályatársaként a modern tánc hatása is felismerhető előadásaiban, koreográfiáiban, szólóiban. A táncművész, a koreográfus a körülötte lévő világból merítkezik és rezonál arra. Ez az „oda-vissza” hatás Pavlova életművében egészen kivételes. A világutazó balerina egy igazi modern nő. Újszerű mind látásmódjában, mind a világ és a saját teste változásaira folyamatosan reagáló művészetében" 

- mondta el portálunknak bevezetőjében az előadás kapcsán Marschalkó Edit házigazda, a Balázs Győző Református Gimnázium tánctagozatának vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában