Vigyázat!

2024.04.16. 09:57

Még kerülgetnünk kell a színházat egy jó ideig

Kordonok kerültek a miskolci színház épülete elé, és omlásveszélyre figyelmeztetnek, írtuk a napokban. Megtudtuk, hogy miért történt a lezárás.

Galambos Eszter

Rémísztő allapotok

Fotó: Vajda János

A miskolci főutcán járva, a színházhoz közelítve bizony kerülnünk kell, hiszen a Miskolci Nemzeti Színház sétalóutca felőli oldalát lezárták és elkordonozták. Szerettük volna tudni, miért zárták le az említett részt, és meddig kell még nagy ívben kerülnünk a színházat. 

szinhaz_homlokzat007
A Miskolci Nemzeti Színház utcafronti homlokzatának felújítása miatt lezárták a járdát 
Fotó: Vajda János

A városháza sajtó- és kommunikációs osztályától kapott válaszból kiderült, a Miskolci Nemzeti Színház Széchenyi utcai utcafrontján a vakolat és a párkányok alatti stukkó több helyen megrepedt, emiatt az önkormányzat statikai vizsgálatot végeztet. Az emelőkosaras munkavégzés és a feltárás során lepergő vakolatdarabok miatt kerítették el az átjáró alatti részt. 

Statikai állásfoglalás

A vizsgálatok végzése folyamatos, a végleges statikai állásfoglalást követen történhetnek meg a rekonstrukciós munkálatok. A biztonságos munkavégzés miatt szükség van a további gyalogosfogalom elkerítésére és a közlekedés szabályozására, írták, az azonban nem derült ki, hogy meddig tartanak a munkálatok. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában