Kerekasztal-beszélgetés az egyetemen

2024.04.24. 21:19

Hogyan befolyásolja az étkezés a termékenységet?(fotókkal)

Termékenységtudatosság hete eseménysorozat kezdődött négy civil szervezet szervezésében.

Kádár Anna

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Hogyan befolyásolja az étkezés a termékenységedet? - címmel a Miskolci Egyetemen Dr. Fülöp Vilmos, egyetemi docens, szülész-nőgyógyász és Dr. Reszler Beáta, szülész-nőgyógyász, endokrinológus tartott kerekasztal-beszélgetést Kádár Annával, a Dr. Kőrösi Tamás Reproduktív Támogatás Alapítvány kuratóriumi elnökével arról, hogy az étkezés milyen nagy hatással van nemcsak az általános, de a reproduktív egészség megőrzése szempontjából is.

Együtt a tudatos családtervezésért

A Termékenységtudatosság hete 2024. április 23-tól április 27-ig tartó, egyedülálló összefogással megvalósuló, edukációs rendezvénysorozat. Az Országos Kórházi Főigazgatóság Humánreprodukciós Igazgatóság szakmai védnöksége mellett, az „Együtt Könnyebb” Női Egészségért Alapítvány, a Felelősen Magadért Egyesület, a Dr. Kőrösi Tamás Alapítvány és a KétIgen Alapítvány fogott össze, hogy izgalmas és tabudöntögető programsorozattal hívja fel a Z-generáció, valamint a fiatal párok figyelmét arra, hogy a petefészek nem botoxolható, de a férfiak sem viszik sírba a nemzőképességüket. Magyarországon jelenleg minden hatodik párkapcsolatban termékenységi problémával küzdenek. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a meddőség mára népbetegséggé vált. Szeretnénk, ha a gyermekvállalás előtt álló, vagy abban még nem is gondolkodó korosztály is tisztában lenne azzal, hogy az életmód és az életkor rendkívüli mértékben befolyásolhatja, hogy milyen eséllyel lesz egy párnak később gyermeke – mondta el Kádár Anna. A Termékenységtudatosság hete lehetőséget biztosít arra, hogy a társadalmat tájékoztassuk a termékenységre vonatkozó legfontosabb kérdésekről. Célunk, hogy az országos roadshow keretében felhívjuk a Z-generáció figyelmét arra, hogy ez a kérdéskör, közelebb van, mint gondolnák, és már ma is sokat tehetnek annak érdekében, hogy később annyi gyermekük születhessen, amennyit szeretnének. Továbbá teret és lehetőséget szeretnénk biztosítani a már családalapítást tervező pároknak, hogy hiteles előadásokat hallgathassanak meg a témában, és személyesen találkozhassanak a reprodukciós egészségmegőrzés elismert hazai szakértőivel, naprakész információt kapjanak arról, milyen lehetőségek állnak rendelkezésükre, ha gyermeket szeretnének – fogalmazta meg az elnök.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában