Változás a hulladékgyűjtésben

2024.04.24. 15:00

Egyedi matricát kap minden vegyes szemétgyűjtőedény

A MOHU Zrt. évente új matricát biztosít a közszolgáltatással érintett ügyfeleinek.

Van, ahol már bevezették a matricás rendszert

Fotó: MW

A szolgáltató MOHU lehetőséget biztosít a települési vegyes hulladékgyűjtő edényzetek hulladékmatricával történő nyilvántartására. Ezért a MiReHu Nonprofit Kft. szolgáltatási területén lévő valamennyi háztartás, közület a birtokában vagy a tulajdonában lévő települési vegyes hulladékgyűjtő edényzet azonosításához egyedi éves matricát kap. Ez azt jelenti, hogy a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. évente új matricát biztosít a közszolgáltatással érintett ügyfeleinek.

Mi szerepel a matricán?

Minden matrica egyedi QR kóddal ellátott, valamint az ingatlanhasználó típusának megfelelően más-más színű. Az azonosító matricákon a QR kód mellett az érvényesség éve, az edényzet mérete és a szolgáltatási cím szerepel. Ez lehetővé teszi a nyomon követést, a közszolgáltatást igénybe vevők nyilvántartásában szereplő ingatlanhasználók azonosítását és segíti a gyűjtést végző kollégák munkáját.

Azoknak az ügyfeleknek, akik több felhasználási hellyel, illetve eltérő nagyságú edényzettel rendelkeznek, a matricákon feltüntetett adatok figyelembevételével szükséges felragasztania azt a megfelelő hulladékgyűjtő edényekre.

Szín szerint megkülönböztetnek lakosságnak, közületeknek, időszakos szolgáltatással rendelkezőknek szóló matricákat. A fentieken túl azok az ingatlanhasználók, akik nem rendelkeznek még hulladékmatricával vagy egyéb ok folytán a korábban felragasztott matricájuk megsérült, a pótmatricát személyesen vehetik át az ügyfélszolgálati irodákban, pontokon. Ezekre a matricákra kézzel írják rá az adott felhasználási helyet, illetve az edény űrmértékét a rendszer felülvizsgálatát követően.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában