Emlékest

2024.04.10. 07:30

Csorba Piroskára emlékeznek a Rákóczi könyvtárban

Az idén elhunyt költő, író, tankönyvíró, tanár életművéből versek és novellák hangzanak el.

Csorba Piroska, a fotó 70. születésnapján készült 2022-ben

Fotó: ÉM

Csorba Piroska emlékestet rendeznek április 12-én (pénteken) fél 5-től a II. Rákóczi Ferenc Könyvtárban Miskolcon. Az est a közelmúltban elhunyt költőre, íróra, tankönyvíróra, tanárra emlékezik a magyar költészet napja apropóján, életművéből versek és novellák hangzanak el a Magyar Írószövetség Észak-Magyarországi Csoportja közreműködésével. Az est moderátora Kégl Ildikó író, költő, a Magyar Írószövetség Észak-Magyarországi Csoportjának titkára, valamint Parázs István újságíró, Csorba Piroska özvegye.
Csorba Piroska irodalmi alkotásait és pályafutását számos díjjal ismerték el. 2002-ben átvehette a Szabó Lőrinc irodalmi díjat, Megyei Príma-díjas 2017-ben lett. Miskolc város napján 2023-ban a Pro Urbe kitüntető címet vehette át. Közel húsz kötet, irodalmi folyóiratokban megjelent versei, prózái tették a kortárs irodalom megkerülhetetlen alakjává. Írt színdarabot, mesét és legendát. Társszerzője volt a Miskolci Legendák című kötetnek, Arany Miskolc című verses kötete tisztelgés Miskolc és lakói előtt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában