Borsod-Abaúj-Zemplén

2024.04.27. 07:58

Hétvégi programajánló: virágbörze, táncfesztivál, babakoncert

Mit csinálsz hétvégén?

Fotó: ALPA PROD

04.27. SZOMBAT 

8:00 Fut a Huta
Futóverseny útvonal: Répáshuta - Cserépfalu Látogatóközpont- Répáshuta. A táv egyénileg 27 km, 13,5 km, valamint két fős váltóban is teljesíthető. Versenyközpont: Répáshuta, Herman Ottó út 2. Helyszíni nevezés: 8:00-9:45. Rajt időpontja: 10:00 (tömeges rajt).

9:00 Énekesmadár gyűrűzés és bemutatás egész nap
A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Kelet-Bükki Tájegységének szervezésében madárgyűrűző programot hirdet a „Szitakötő kutatóház”-hoz, ami Mályinka közigazgatási határában, a Mária-forrás szomszédságában található, pár száz méterre a Látókövektől. Várnak minden kedves érdeklődőt, fiatalokat, időseket, családokat ingyenes, egész napos programra, amit április 27-én először és hagyományteremtő szándékkal rendeznek meg.

10:00 Nyitott udvarok, élettel teli porták Bükkszentkereszten
Szombaton Bükkszentkereszt számos portája szélesre tárja kapuit mindazok előtt, akik szívesen megismernék a helyi közösség kézműves termékeit s mögöttük a lelkes termelőket, felfedeznék a falu szálláslehetőségeit, turisztikai szolgáltatásait, eltöltenének egy kellemes napot annak kulturális-gasztronómiai örökségét őrző vendégszerető lakóival. A porták egyénileg, barátokkal és persze nagycsaláddal, gyerekekkel is látogathatók. Helyszín: Bükkszentkereszt vendéglátó portái. Ideje: 2024.04.27. szombat, 10-17 óráig és tovább.

10:00 Virágbörze az Adyban
Április 27-én , szombaton 10.00-14.00 óra között virágbörzét tartanak a miskolci Ady Endre Művelődési Házban. Virágok, hagymák, gumók, gyökerek, magok, magoncok csereberéje, árusítása, szakemberek segítségével, tanácsaival.

10:30 Pom Pom meséi a Csodamalom Bábszínházban
,,Hogy kicsoda Pom-Pom? Talán nem ismeritek? Igazán senki nem ismerheti, mert hol ilyen, hol olyan. Bámulatosan tudja változtatni az alakját: ha akarja, olyan, mint egy szőrpamacs, vagy paróka, vagy egyujjas kifordított bundakesztyű, vagy szobafastőpemzli, vagy papucs orrán pamutbojt…" Az előadásban Csukás István Pom Pom történetei közül három epizód elevenedik meg. Picúr az elveszett idő nyomába indul, mely kaland során segítőtársai is akadnak. Vele tart kedvenc barátja Pom Pom, találkozhatunk a csokoládé rajongó Gombóc Artúrral, de felbukkan a nemkívánatos dolgok eltüntetője, Radírpók is.

11:00 HORIZONT NEMZETKÖZI KORTÁRSTÁNC FESZTIVÁL 2024
2024-ben a hetedik Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivált rendezi meg a Miskolci Nemzeti Színház április 23. és 27. között. A Miskolci Balett idén ismét neves koreográfusok, együttesek előadásait hívta meg a miskolci közönség és a látogatók számára. Minden előadás egy-egy érdekes szeletét mutatja meg a nemzetközi és hazai táncéletnek, trendeknek. 11 órakor Miskolc belvárosában szabadtéri flashmobokat tartanak a Hazai Pálya résztvevőivel. Este 7 órakor a Kamaraszínházban gálát rendeznek.

14:00 Előadás és séta
Április 27-én izgalmas dupla programra várják az érdeklődőket a Föld napja apropóján az Avasi Közösségi Kávézóba. Délután 2 órától Adorján Eszter, az Avasi Arborétumért Alapítvány elnöke tart előadást az állatbarát kertek kialakításáról, majd ezt követően sétára indulhatnak vele a Fenyőkertbe (Avasi Arborétum Miskolc/Dr. Adorján Imre Fenyőkert).

16:00 Faust a Csodamalom Bábszínházban
Johannes Doktor Faust, avagy borzadályos komédia ördögökkel a Magamura Alkotóműhely vendégelőadása (marionett játék) a Csdamalom Bábszínházban szombat délután. Az előadás különleges, ifjúsági és felnőtt közönségnek szóló bábszínházi produkció. A klasszikus középkori moralitásjátéknak olyan változata, amely a 19.századbeli cseh népi vásári marionettjáték és a családi bábszínházak kukucskaszínpadi hagyományát idézi meg, természetesen kortárs vizuális és zenei köntösbe öltöztetve.

04.28. VASÁRNAP

10:00 Szépkorúak Filmklubja
Áprilisban is négy alkalommal rendeznek filmvetítéseket az Uránia-Béke Art Moziban a Salkaházi Plusz Program keretein belül.
Vetítések: Megfojtott virágok. Béke art moziterem, 2024. április 28., 10:00, 14:00. Uránia art moziterem, 2024. április 28., 10:00, 14:00.

10:30 Ciróka Babakoncertek
A kisgyermekes családok körében mára jól ismert a Miskolci Szimfonikus Zenekar Ciróka Babakoncertje. A karonülő, totyogó és világfelfedező babáknak megálmodott sorozat Miskolc legnépszerűbb kulturális családi programjává nőtte ki magát. Hogy mi a titkunk azon kívül, hogy szeretjük a gyerekeket? Erről mesél a koncertek megalkotója, forgatókönyvíró, műsorvezetője: Bukáné Kaskötő Marietta. „Mi a titka egy önfeledt hétvégi családi kikapcsolódásnak? Helyszín: Fábián utca 6/a.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában