Anno

2024.03.17. 15:00

Pirosozók fekete napja

Miről írt 30 éve az Észak-Magyarország? A megyei napilapban 1994. március 18-án piaci razziáról számoltak be, óva intve a balekká válástól.

Boon.hu

Nagyszabású akció zajlott Miskolcon a Zsarnai és a Búza téri piacon. Mindkettőt egyszerre zárták körbe a rendőrök, a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség, az APEH, a Vám- és Pénzügyőrség, a Megyei Munkaügyi Központ, az ÁNTSZ, a Közterület Felügyelet, valamint az Állat-egészségügy szakembereivel megerősítve. 

Huszonnyolc embert állítottak elő, közülük két-két állampolgárt pirosozáson, illetve zsebtolvajláson értek tetten, míg a többiek ellen javarészt a Vám- és Pénzügyőrség folytatott eljárást. A beszámolót jegyző Feczkó János megszólaltatta az akciót irányító rendőrtisztet, dr. Csintalan Lászlót. 

"Rengeteg figyelmeztető felhívásunk dacára, még mindig nagyon sok a pirosozók által csőbe húzott balek. Ismételten szeretnék mindenkit óva inteni attól, hogy velük játsszon, mert egyszerűen nem nyerhetnek! Ami némi derűre ad okot: valamelyest csökkent a zsebtolvajlások száma. Félreértés ne essék, nem megszűnt, s még ma sem ajánlatos pénztárcáinkat a bevásárlókosarak tetejére tenni"

 – idézte a szerző a riportalanyát.
 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában