Helyi közélet

2010.11.11. 14:38

Tiltott póker partik Miskolcon - Rendőrségi kiosztás

<p>Miskolc - Rossz volt a lapjárás abban a miskolci póker klubban, ahol a rendőrök egy szervezett akció keretében asztalt bontottak. Országosan ez az első, hogy a rendőrség vádemelési javaslattal élt tiltott szerencsejáték szervezése miatt folytatott büntetőeljárásban.</p>

A Miskolci Rendőrkapitányság alapos nyomozásának eredményeként a hatóság vádemelési javaslattal befejezte, az elmúlt évbentiltott szerencsejáték miatt indított eljárást.

A Miskolci Rendőrkapitányság és az APEH munkatársai 2009. októberében közös akció keretében átfogó ellenőrzést tartottak egy miskolci póker klubban. A hatóságok rendelkezésére álló adatok szerint a szórakozó helyen tiltott szerencsejátékokatszerveztek. A házkutatás eredményeként a rendőrség lefoglalt több pakli kártyát, zsetonokat, játékos listát, számítástechnikai eszközt, illetve elő állítottak 12 játékost és szervezőt.

A kihallgatások során az érintettek úgymond kiterítették lapjaikat, így bebizonyosodott a rendőrség gyanúja, hogy klubban „póker sportegyesület” keretei között próbálták meg a szervezők atörvénytelen kártyajátékokat legalizálni. A valóságban azonban a játékosok pénzre játszottak, minden hatósági engedély nélkül.

A lefoglalt számítógépek vizsgálata során előkerültek a póker játékot támogató programok, valamint szerzői szomszédos jogok megsértésére alkalmas adatállományokat is találtak a szakértők. Ezért a számítógépek tulajdonosának ezen cselekmény elkövetése miatt is felelnie kell.

A Miskolci Rendőrkapitányság egy 28 éves miskolci és egy 27 éves bekecsi férfivel szemben élt vádemelési javaslattal tiltott szerencsejáték szervezése vétségének megalapozott gyanúja miatt, egy 26 éves nőnek kilenc rendbeli szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése vétsége miatt kell majd az eljárás során felelnie.

Információs háttér:

Büntető Törvénykönyv – Tiltott szerencsejáték szervezése: „Aki tiltott szerencsejátékot szervez, vagy ehhez helyiséget bocsát rendelkezésre, vétséget követ el és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő”.

- A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában