Egyeztettek

2024.03.01. 13:00

A gyermekek védelmében

A Sajókazai Gyermekjóléti Szolgálat szervezésében a gyermekek védelméről, az együttműködésről és megoldási lehetőségekről egyeztettek a szakemberek.

Boon.hu

Egyeztettek a jelzőrendszer tagjai

Forrás: BVA Bűnmegelőzési Vagyonvédelmi Alapítvány

A jelzőrendszer tagjai közül több szervezet is képviseltette magát, így a Kazincbarcika Család -és Gyermekjóléti Központ, a MMSZ Sajókazai Balassi Bálint Általános Iskola, Jelenlét Pont vezetője (Sajókaza, Balajt), Óvodavezetők (Vadna, Szuhakálló), Kazincbarcikai Rendőrkapitányság – számolt be róla a BVA Bűnmegelőzési Vagyonvédelmi Alapítvány a közösségi oldalán.

A gyermek korából, kiszolgáltatott helyzetéből adódóan csak korlátozottan képes megvédeni magát a fizikai, érzelmi, szexuális bántalmazásoktól.

Az esetleges veszélyeztetettséget nemcsak a gyermekvédelmi hatóság figyeli, hanem a gyermek életében részt vevő más intézményeknek, személyeknek is jelezniük kell a hatóságnak, ha veszélyeztetettséget gyanítanak.

 

Jelzési kötelezettség

Jelzési kötelezettséggel rendelkezik a védőnő, a gyermekorvos és más egészségügyi szereplők, akikkel a gyermek kapcsolatba kerül.

Szintén jelzést kell adnia a közoktatási intézménynek, a családsegítő szolgálatoknak, rendőrségnek, ügyészségnek, a gyermekkel kapcsolatba kerülő civil szervezetnek.

Ezek mellett minden állampolgár köteles bejelentést tenni, ha egy gyermek veszélyeztetését tapasztalja, hívták fel rá a figyelmet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában