Ez várható

2024.03.19. 16:00

Kell-e félnünk a fagytól a következő napokban? Itt a válasz!

Idén a szokottnál korábban érkezett a tavaszias időjárás, így marad-e, vagy az elmúlt évekhez hasonlóan érkezik még erősebb lehűlés a közeljövőben? Ennek jártunk utána.

Gárdonyi Edina

Fotó: Szakony Attila

Napsütés, madárcsicsergés, éledező természet, kiránduló emberek, az elmúlt hetekben a korai felmelegedés miatt ez a látvány volt a jellemző, és mindenki arra kíváncsi, hogy marad-e a kellemes, tavaszias időjárás.

Jégvirágos lesz az éjjel

Erdődiné Molnár Zsófia, a HungaroMet miskolci meteorológusa kérdésünkre elmondta, hogy szerdán hajnalban is a maihoz hasonló fagypont alatti hőmérséklet várható, de a hét további részében már nem kell hajnali fagyokra számítani.

A jövő héten is fagyni fog

Jövő hét elején még érkezik egy erősebb lehűlés, ami a hajnali órákban jelenthet fagypont körüli hőmérsékletet, és az elmúlt évek tapasztalatai alapján még áprilisban is előfordulhatnak fagyok – fejtette ki a szakember.

Az előrejelzés szerint tehát bízhatunk abban, hogy néhány hajnalt leszámítva tényleg megérkezett a tavasz és velünk is marad a melegebb idő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában