Önkormányzati választás 2024

2024.03.28. 16:12

Dr. Csuzda Gábor a Fidesz-KDNP ózdi polgármester-jelöltje

A Fidesz és a KDNP megnevezte az ózdi egyéni választókörzetekben induló személyeket is.

Marosréti Ervin

Dr. Csuzda Gábor és csapata

Fotó: ME

Dr. Csuzda Gábor, jelenlegi önkormányzati képviselő lesz a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje Ózdon a június 9-ei önkormányzati választáson. A 35 esztendős jogász indítását a Digitális Erőműben megtartott sajtótájékoztató keretében jelentették be. 

Dr. Csuzda Gábor polgármesterjelölt és Riz Gábor országgyűlési képviselő
Fotó: ME

Az eseményen egyébként a tíz egyéni körzet képviselő-jelöltjét is megismerhették a sajtó képviselői valamint a meghívott vendégek.
Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője, miniszteri biztos kiemelte: nem véletlen az ikonikus helyszín választása, hiszen Ózd esetében az erőmű épülete a múltat, a jelent és a jövőt is szimbolizálja.

 "A múltat a kohászkodás és a biztos megélhetés szempontjából, a jelent pedig a kulturális intézményi funkcióját nézve. A fiatalokat pedig a jövő építése foglalkoztatja, akik ugyancsak gyakran megfordulnak ebben az épületben."

Ózd szeretete 

"A csapatunkban van egy közös dolog, mégpedig Ózd szeretete, valamint a város polgárai iránti tisztelet - folytatta Riz Gábor. - Sokat veszítettünk az elmúlt évtizedekben. Ma egy olyan 32 ezres településen élünk, amely visszamereng a múltjába és a jelen nehézségeiből táplálkozik. A fiatalok azonban a jövő reményével kelnek útra, amikor tanulni mennek. Várjuk őket vissza a csapatunkkal együtt. A jelöltek azzal a céllal indulnak el útjukon, hogy megváltoztassák Ózd sorsát. A magunk érdekében, a magunk örömére. Nem külön-külön, hanem együtt a lakossággal. Vállalkozóként, sportvezetőként, roma vezetőként, közösségi emberként mind-mind hozzák magukkal azokat az impulzusokat, azt a tudást, ami ebben a városban hasznos értékként jelenhet meg a jövőben. 

Riz Gábor ezután bejelentette, hogy polgármester-jelöltként dr. Csuzda Gábor méretteti meg magát Ózdon a Fidesz-KDNP színeiben, aki az országgyűlési képviselő szerint megtestesíti a múltat, a jelent és a jövőt is. Ózdi születésű lokálpatrióta, az elmúlt választási ciklusban már bizonyított, korából adódóan pedig építheti a jövőt.

A város fejlődését tartja szem előtt 

"Egyetemi éveimet leszámítva mindig a szülővárosomban éltem. Valamennyi munkakörömben a város, a térség és a vármegye fejlődését tartottam szem előtt - fogalmazott dr. Csuzda Gábor. - Szolgálatként tekintek erre a munkára és rendkívül büszke vagyok rá, hogy Riz Gábor országgyűlési képviselő úr kabinet- és kampányfőnökeként dolgozhattam az elmúlt években. Ez idő alatt rendkívül jó kapcsolatot alakítottam ki a kormányzattal, a minisztériumokkal és azok háttér intézményeiben dolgozó szakemberekkel. Egy beszürkült, lelassult város képét látom most magam előtt, amelynek folyamatosan csökken a lakossága. Ahonnan csak a negatív hírek kapnak országos visszhangot. A kisgyermekes családok más városok játszótereire járnak el kikapcsolódási lehetőséget keresve. Ahol a felnőtt sportcsapatok egyre kevesebb sikerrel tudják megörvendeztetni a szurkolókat, és ahol a jelenlegi városvezetés a munkahelyteremtés területén nem tudott sikeres munkát végezni. Amikor baj volt, akkor láttuk, hogy csak a kormányzatra számíthattunk. A problémák megoldásához változásra van szükség, méghozzá egy új városvezetésre. Hiszem, hogy ózdiakkal és a jelöltjeinkkel együtt egy sikeres jövőt építhetünk Ózdon."

Bemutatta a jelölteket 

Dr. Csuzda Gábor ezután bemutatta az egyéni körzetek jelöltjeit is, akik közül heten a Fidesz-KDNP színeiben indulnak, hárman pedig függetlenként, de a kormánypárt támogatását élvezve vesznek részt az önkormányzati választáson, június 9-én.

A Fidesz-KDNP ózdi jelöltjei 

Birki László (1. sz vk), Katona Bence (2. sz. vk), Bakk Tamás (3. sz. vk), Strohmayer Marcell (4. sz. vk), Vitális István (5. sz. vk), Scitovszky Nikoletta (független, 6. sz. vk), Bertáné Várnay Ilona (független, 7. sz. vk) Váradi József (független, 8. sz. vk), Horváth Péterné Farkas Erika (9. sz. vk), Csépányi Róbert (10. sz. vk).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában