Pályázat

2024.02.09. 08:00

Kilátói kávézó: döntés várható pénteken a nyitásról

Miskolc - Három avasi egységnek keresik az üzemeltetőjét a pályázaton. Köztük van az avasi kilátó kávézója is.

Hajdu Mariann

Az avasi kilátó kész, de mikor nyithat a kávézó?

Fotó: Ádám János

Hétfő volt a postára adási határidő, amíg jelentkezni lehetett az Avas kilátóban található kávézóra, az előtte lévő vendéglátóhelyre, valamint a Bortanyára. A hirdetmény szerint pénteken bontják a pályázatokat. Eredmény is akkor születhet majd, azaz akkor derül ki, hogy ki üzemeltetheti a három vendéglátó egységet az elkövetkező legalább öt évben.

kilato-kavezo-13-aj
Az avasi kilátó kávézója egyelőre gazdára vár. Fotó: Ádám János

Kérdeztük a városháza sajtóosztályát, mivel a mostani kiírás szerint a pályázónak mindhárom vendéglátóhelyre pályáznia kellett, elképzelhető-e mégis, hogy külön-külön kötnének szerződést bérlőkkel az egyes helyek üzemeltetésére. A sajtóosztály válasza nemet sugallt: 

Jelen pályázati kiírás alapján csak egyben lehetett pályázni.

Második körben

Immár másodszor futott neki a miskolci önkormányzat a pályáztatásnak: első körben nem tudott eredményt hirdetni. Hogy pontosan mi lehetett az oka, nem tudni, a Boon.hu akkor úgy értesült, hogy bár pályázó volt, de egyetlen érvényes pályázat sem érkezett be. Első körben külön-külön vártak az Avas kilátó presszóhelyiségére és a kilátó lábánál lévő (még félig kész) vendéglátó egységre üzemeltetőt, most másodszor mindkettőre, valamint harmadikként a Bortanyára közös üzemeltetőt várnak. 

Ha lesz eredmény, akár március 15-ével nyithatna a kávézó a kilátóban.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában