Látta?

2024.02.03. 15:30

Harckocsik szállták meg a miskolci belvárost

Egy Panzerhaubitze 2000 (PZH 2000) önjáró löveg és egy Gidrán páncélozott harcjármű is végigvonult Miskolc utcáin szombaton.

Pap Gyula

Megdöbbentő volt látni Miskolc utcáin ezet a harci járművet

Fotó: Bujdos Tibor

Akit érdekel a haditechnika, most félelmetes katonai járműveket tekinthetett meg és ha kedvet érzett hozzá akár a seregbe is beléphetett szombaton, ugyanis látványos toborzást szervezett a Magyar Honvédség Klapka György 1. Páncélosdandár állományába.

Vezető technika 

A miskolci Szűcs Sámuel utcában egy Panzerhaubitze 2000 (PZH 2000) önjáró löveget és egy Gidrán páncélozott harcjárművet is megtekinthettek az érdeklődők. Hazánkban a Gidrán névre keresztelt Ejder Yalçın harcjámű része a Magyar Honvédségben megkezdődött kultúraváltásnak, amelynek az a célja, hogy szükség esetén modern, bátor, innovatív, hi-tech haderő védje meg Magyarországot és az ország állampolgárait. A Panzerhaubitze 2000 röviden PzH 2000, német önjáró tarackágyú. 
Napjaink egyik leghatékonyabb tüzérségi eszköze, amelynek jeles bizonyítéka, hogy a kezdetben a német fegyveres erők számára kifejlesztett önjáró löveget mára több ország is alkalmazza. A program helyszínén felállított toborzó ponton minden a szolgálatvállalással kapcsolatos információt megtudhattak azok, akik katonának szeretnének jelentkezni a Magyar Honvédséghez.  

Az aktuális PzH 1. Pilot program alapkiképzést és lövészalapozó felkészítést jelent összesen kettő + nyolc hétben amely várható időpontja 2024 február 12-13. A programban résztvevő katona juttatásai az illetmény bruttó 737 ezer forinton felül cafetéria, utazási költségtérítés és ingyenes laktanyai elhelyezés vagy lakhatási hozzájárulás – tudtuk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában