boon.hu video

2024.02.06. 14:00

Elképesztő állapotok a vasgyári városrészben Miskolcon – fotókkal, videóval

Egy posztoló osztotta meg először a megdöbbentő képsorokat, amelyen többen kiakadtak.

Ujlaki Attila

Lehangoló a látvány a strekk-ben és környékén

Fotó: Bujdos Tibor

Borzalmas látvány tárul a Miskolc vasgyári városrészben járók számára. Legalább is erről árulkodnak azok a fotók, amelyet  munkatársunk készített a Lónyay Menyhért utca közelében található „strekk”-nél hétfőn délelőtt. A szemétkupacokra egy posztoló hívta fel a figyelmet vasárnap, aki szerint elképesztő és „szégyen”, hogy ilyen állapotok uralkodnak a városrészben.

A fotók alatt hamar több komment jelent meg. Többen arról írtak, hogy mindig így néz ki a terület. Egy másik kommentelő szerint sokaknak azért van kedve szemetelni, mert „a fal takarja őket” – mondta.

A boon.hu-nak nyilatkozott egy közelben lakó, aki kérte, hogy nevét ne írjuk meg, ő úgy észleli, hogy a környékbeli lakók hordják oda a szemetet. 

„A környékbeli utcában élnek olyan személyek, akik nem igazán foglalkoznak semmivel és ez a szemétkérdés, már több éves probléma, de most valahogy nagyobb mennyiség halmozódott fel”

 – mondta. Rámutatott: szerinte elkeserítő a látvány.

Intézkedett a rendészet

Mivel az ominózus szemét vélhetően közterületen található, így kérdéseket küldtünk a városháza sajtóosztályának. Arra voltunk kíváncsiak, hogy kaptak-e bejelentést az illegálisan elhelyezett szemétről, illetve azt is megkérdeztük, hogy mit tud tenni az önkormányzat a felhalmozott szeméttel.

Azt írták: a Miskolci Önkormányzati Rendészet megtette a szükséges intézkedést a telephely üzemeltetőjével szemben. A hulladék tisztántartási sávban helyezkedik el, így a takarítási feladatok ellátása nem a Városgazda feladata – hangsúlyozták.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában