A farsang jegyében

2024.02.11. 12:57

A legkisebbeknek állt a bál a Ciróka Babakoncerten

A farsang jegyében telt a Miskolci Szimfonikus Zenekar karonülő, totyogó és világfelfedező babáknak szervezett koncertje. Az immár tíz éve futó nagy sikerű rendezvény Miskolc egyik legnépszerűbb programjává nőtte ki magát az évek során.

Galambos Eszter

Ciróka Babakoncert

Fotó: Ádám János

Dobsi Sára a keresztlányával érkezett a Ciróka babakoncertre és maga is szakmabeli, hiszen zenész. Már régóta értesül az eseményről, a párja a Miskolci Szimfonikus Zenekar egyik ütőhangszeres művésze. Nagyon örül, hogy a másfél éves kisgyermekkel végre van lehetősége ellátogatni erre a programra, jó színvonalú, szakmailag is megalapozott események tartja. A program legfontosabb eleme, hogy egy pár éves kisgyermek vagy akár egy pár hónapos kisbaba a klasszikus zenével meg tud ismerkedni egy ilyen nagyon kötetlen program során. A műsorvezető személye külön kedves a számára, hiszen Bukáné dr. Kaskötő Marietta az egyetemen a zenetörténet tanárnője is volt. Nagyon jó hallgatni a a tanárnőt, mert a régi közös órák emléke elevenedik meg ezáltal. Az egész alkalom egy történet köré épül, a művészek figyelnek arra, hogy a mondanivalónak megfelelő muzsika szóljon, és mindenféle hangszercsoporttal megismerkedhetnek a gyerekek. A kicsik számára ez mindig egy élmény, nagyon szeretik, és örömmel jönnek.

Hamarosan a három évesnél „idősebbek” is bekapcsolódhatnak

Bukáné dr. Kaskötő Marietta zenetörténész és zenepedagógus, a rendezvény forgatókönyvírója és műsorvezetője elmondta, hogy a szakmai koncepció kidolgozásánál mindig ügyelnek arra, hogy az adott forgatókönyv az aktuális ünnepkörhöz kapcsolódjon. Ezúttal a farsangi hangulat megragadása volt a cél, így egy „farsangi virágbálba” látogathattak el az apróságok. Minden esetben játékos formában, de tudatosan ismertetik a piciket a zenepedagógia elemekkel. Hamarosan azonban nemcsak a legkisebbek, hanem a három évesnél idősebb korosztály is bekapcsolódhat, hiszen a Miskolci Szimfonikus Zenekarnál kidolgoznak egy új rendezvénysorozatot, ami valószínűleg idén tavasszal debütál, és a nagyobbaknak szól majd.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában