Annó

2024.01.04. 14:30

Világra szóló készülődés Sárospatakon

Miről írt a megyei napilap 40 éve? Az Észak-Magyarország 1984. január 4-i számában dr. Újszászy Kálmán professzor urat szólaltatták meg a Bodrog-parti város nagy tervéről.

Boon.hu

A sárospataki Rákóczi-vár

Fotó: MW

Összetartozásukról, barátságukról és az alma mater iránti hűségükről idehaza, de hazánk határain túl is ismeretesek a sárospataki diákok. Éppen ezért most a Pataki Öregdiákok Baráti Köre egy régóta dédelgetett, kedves tervet kíván megvalósítani: 1984 augusztusában nagy találkozót rendez Sárospatakon a Magyarországon és a külföldön élő volt pataki diákok részvételével. A baráti kör elnökének, dr. Újszászy Kálmánnak az irányításával már meg is kezdték az előkészületeket – idézhetjük fel az egykori cikk segítségével. 
Azért ilyen korán kezdtek bele – tájékoztatta a megszólaltatott az olvasókat –, mert Amerikából, Kanadából, Ausztráliából is várnak öregdiákokat családtagjaikkal együtt, nekik is és az európai országokból érkezőknek is kellő időre van szükségük az utazásuk megtervezéséhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában