Annó

2024.01.04. 13:31

Új rekord: kilencvenmillió utas egyetlen év alatt

Miről írt a megyei napilap 50 éve? Az Észak-Magyarország 1974. január 4-i számában hihetetlennek tűnő adatot osztottak meg az olvasókkal.

Boon.hu

A Volán buszpályaudvara Miskolcon, napjainkban

Fotó: Ádám János

Kilencvenmillió utas! Ennyit szállítottak az elmúlt évben a Volán 3-as számú Vállalatának autóbuszai, gépkocsivezetői. Kimondani, is sok – foglalta össze a beszámoló, elmagyarázva, mit is jelentenek ez azt jelenti, mintha az ország valamennyi lakója legalább nyolcszor, és Borsod népe - beleértve a csecsemőket is -, legalább 120-szor vette volna igénybe a vállalat járműveit. Igen nagy ebben a fejlődés is: tavaly 14,4 százalékkal több ember vette igénybe ezt a szolgáltatást, mint az előző évben. 
A megye útjain majdnem megállás nélkül futnak a Volán autóbuszai – idézhetjük fel az ötven évvel ezelőtti helyzetet. A Kácson lakó és az Edelényben dolgozó bányászokkal legalább hajnal háromkor indulnia kell az autóbusznak, hogy a munkások ötkor már a munkahelyen legyenek. A délutános műszakban dolgozókkal pedig több helyen éjfélkor, vagy azután érkezik az autóbusz a végállomásra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában