Anno

2024.01.13. 12:30

Munkásszálók építését jelentették be Miskolcon

Miről írt 60 éve az Észak-Magyarország? A megyei napilap a bejáró munkások érdekét szolgáló fejlesztéseket harangozott be 1964. január 14-én.

Boon.hu

Miskolc belvárosa, napjainkban

Fotó: Bujdos Tibor

Két korszerű munkásszálló szolgálja 1600 építőipari dolgozó kényelmes elhelyezését – tudósított az Észak-Magyarország 1964. január 14-én. A cikkből az derül ki, hogy abban az időben mintegy kétezer olyan dolgozót foglalkoztatott a Borsod megyei Építőipari Vállalat a cég miskolci munkahelyein, akik távoli községekből jártak be a városba. Ez indokolta a munkásszállók megépítését. Így például a Selyemréten gépesített konyhával és étteremmel felszerelt, 300 férőhelyes munkásszállót adtak át korábban, majd amikor ez szűkösnek bizonyult, a Selyemréten újabb 400, a diósgyőri Kilián-lakótelepen 1200 férőhelyes, korszerű munkásszálloda építésébe kezdtek. Az volt a terv, hogy 1965 elején költözhetnek be a lakók a minden igényt kielégítő szállásokra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában