Annó

2024.01.04. 16:30

Magyarok a gyufán

Miről írt a megyei napilap 20 éve? Az Észak-Magyarország 2004. január 5-i számában azt szúrták ki, hogy a nagy költő arcmásával díszített termék került az üzletekbe.

Boon.hu

Ez is mind gyufa

Fotó: MW

„A magyar irodalom és történelem népszerűsítése is vezethette volna azt a kezdeményezést, hogy egy jeles költő (valamint további történelmi alakok) képmásával díszítsenek több millió gyufaskatulyát. Díszítsenek? - nem ez a jó szó. Hogy kinek okoz esztétikai élményt, kinek nem az utóbbi időben forgalomba került gyufásdoboz-sorozat, az kétséges. A négy „híres embert” ábrázoló skatulyákat Oroszországban gyártják” – írta a napilap, hozzátéve: nincs különösebb koncepció a piacra dobott széria arculatában: egyszerűen négy ismert történelmi alakra esett a választás. József Attila mellett Mátyás királyra, Körösi Csorna Sándorra és Irinyi Jánosra. A közvetlen összefüggés a „műfajjal” az utóbbi esetében nyilván nem kíván magyarázatot – tette hozzá a szerző.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában