Figyelem!

2024.01.03. 08:59

Valami nincs rendben Putnokon, Kazincbarcikán és Sajószentpéteren

Vigyázzon mindenki, ha az utcára megy a három Sajó-völgyi városban.

Boon.hu

Sajószentpéteren is gond van

Jelentősen javult a levegő minősége az országban - derül ki a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) kedden közzétett, az előző napi méréseket ismertető térképének adataiból. 

A levegőhigiénés index rendszerének négy kategóriája van: elfogadható, kifogásolt, egészségtelen és veszélyes. 

Az NNGYK adatai szerint az ország nagy részében elfogadható, négy településen pedig - Salgótarjánban, valamint a Sajó völgyének három településén, Putnokon, Kazincbarcikán és Sajószentpéteren - kifogásolt a levegő minősége. 

Valamennyit javult

Múlt héten a szálló por miatt veszélyes volt a levegő minősége a Sajó völgyében Sajószentpéteren és Kazincbarcikán, egészségtelen Putnokon. A mérések adatai szerint kifogásolt volt a levegő minősége Ajkán, Várpalotán, Tatabányán, Százhalombattán, Budapesten, Salgótarjánban, Miskolcon és Nyíregyházán.
A HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése szerint a következő napokban változékony, többször szeles idő várható, időszakosan csapadékkal, így a levegőminőség jellemzően kedvező lesz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában