Tudta?

2024.01.22. 14:20

Ezt kapják a gyermeket váró családok Tiszaújvárosban

Tiszaújvárosban évente közel 90-100 gyermek születik.

Boon.hu

Nekik szól...

Tiszaújváros önkormányzata eddig is családbarát politikát folytatott, jelenleg születési támogatással (egyszeri 30 ezer forintos vásárlási utalvány) és életkezdési támogatással (3-szor 50 ezer forint) segíti a Tiszaújvárosban gyermeket vállaló családokat - írja a tiszaujvaros.hu. - Tekintettel azonban arra, hogy a gyermekvállalás jelentős terhet ró a szülőkre, minden olyan kezdeményezést támogatandónak tart az önkormányzat, mely tovább enyhítheti a családok terheit.  

Babamama csomag
Forrás: tiszaujvaros.hu

A „babamama csomag" kezdeményezés egy olyan országos program, mellyel az önkormányzatok támogathatják a gyermeket vállaló családokat. A program keretében egy finn kezdeményezés mintájára a biztonságos életkezdést elősegítő, jó minőségű babaápolási termékekből álló csomagot kapnak a családok, melyet egy kartondobozban vehetnek át.

Az anyává válás jelképe 

Finnországban ez a doboz már nemcsak az anyává válást jelképezi, hanem az emberek közötti egyenlőséget és a gyermekek fontosságát is. A csomag értéke 70 ezer forint, melyet 35 ezer forintért vásárolhatnak meg az önkormányzatok. Tiszaújvárosban évente közel 90-100 gyermek születik, a „babamama csomag" termékei által valamennyi újszülött családja számára megkönnyíthető a család bővülésével járó kezdeti időszak, ezért Tiszaújváros önkormányzata indításként 1 millió 750 ezer forint összeggel csatlakozott a programhoz, a következő feltételekkel: A babaváró program keretében az a szülő támogatható, aki tiszaújvárosi lakóhellyel rendelkezik és életvitelszerűen Tiszaújvárosban él, valamint gyermeke 2024. január 1. napján, vagy azt követően született. Az ajándékcsomag átvételére a szülő a gyermek születési anyakönyvi kivonatának kiállításától számított 60 napon belül jogosult. A csomagra vonatkozó igények leadása leghamarabb 2024. február 15-étől lehetséges. A csomagot a Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Szolgálatánál lehet majd átvenni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában