Beruházás

2023.12.20. 10:00

Világrekorder lesz az újhelyi függőhíd

A Nemzeti Összetartozás Hídja 80 méter magasan húzódik a föld fölött és 700 méter hosszúságban ível át a völgy fölött.

Ilyen lesz a látvány

Forrás: Zemplén FM

2021 végén kezdődött el a Sátoraljaújhelyre megálmodott gyalogos függőhíd megvalósítása, melynek építése célegyenesbe érkezett - olvasható a Zemplén FM Facebook bejegyzésében. Az összesen 4 milliárd forintba kerülő létesítmény neve Nemzeti Összetartozás Hídja, ami 80 méter magasan húzódik a föld fölött. A 700 méter hosszú szerkezet várhatóan a saját kategóriájában világrekorder lesz. 

 

Napokon belül elkészül a sátoraljaújhelyi Nemzeti Összetartozás Hídjának járófelülete. A Szár-hegy és a Várhegy között húzódó újabb turisztikai látványosság páratlan élményt nyújt majd az ide érkező turistáknak és nem utolsó sorban a városban, a régióban élők számára. A tartóelemekre ráhelyezték több száz méter hosszan a trepprácsokat. Csak az a szakasz maradt ki, ahol a legmagasabban húzódik a híd 82 méter magasan a Május patak fölött, ahová a speciális üvegelemek kerülnek majd a további élmény érdekében. A négymilliárd forintos beruházás a kormány által elfogadott Tokaj-Zemplén Fejlesztési Program keretében valósul meg. Ha minden a tervek szerint halad néhány hónap múlva, 2024 tavaszán adják át a függőhidat, mint korábban írtuk, félmilliónál is több turistát várnak – írta bejegyzésében a Zemplén FM.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában