Dőltek a fák...

2023.12.22. 12:35

Az erős szél leginkább Diósgyőrt és környékét tépázta meg

Tizenegy alkalommal volt szükség a tűzoltókra vármegyénkben a viharos szél miatt.

A fotó illusztráció.

Az erős szél miatt csütörtök délutántól péntek reggelig tizenegy alkalommal avatkoztak be a tűzoltók a vármegyében, a legtöbb káreset Miskolc-Diósgyőr városrészben történt.

Táncstúdióra dőlt egy fa Diósgyőrben, az Iván utcán, egy lakóházra a Magashegyen, az Árpád úton pedig egy személygépkocsi szélvédőjét és tetejét rongálta meg egy kidőlt fa. Fakidőlés akadályozta a vármegyeszékhely forgalmát többek között Mexikóvölgyben, a diósgyőri Tölgy utcán, Lillafüred után az  egri országúton, de a belvárosból is érkezett jelzés, itt egy parkolóban okozott fennakadást kidőlt fa.

Az aggteleki tűzoltók a Jósvafő és Aggtelek közötti úton akadályt képző fát távolították el késő este - olvasható a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmei Igazgatóság honlapján.

Ha az Ön lakóhelyén is okozott kárt a szél, küldjön képet a [email protected] email címre.

Elsőfokú figyelmeztetés

Pénteken még a legtöbb vármegyére citromsárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Mint írják, napközben a nyugatias irányú szelet az ország több pontján is kísérhetik viharos lökések. A légmozgás az este folyamán átmenetileg valamelyest veszít erejéből, majd északnyugatira fordul, és az éjféli óráktól ismét erőre kap. Szombaton a legerősebb széllökések már nagyobb területen érhetik el 70-85 kilométert óránként. Elsősorban a Dunántúli- és az Északi-középhegység magasabban fekvő részein ma és holnap is előfordulhatnak 85 kilométer/ órát meghaladó széllökések.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában