Miskolc

2023.12.04. 07:00

A meghalt fenyőket lombos fákkal pótolták a Népkertben

Hatvan kiszáradt, esetenként balesetveszélyes fa helyett kellett újat ültetni.

Boon.hu

Fákat ültettek a Népkertbe

Fotó: Ádám János

Már hónapokkal ezelőtt látni lehetett, hogy a miskolci Népkert fenyőfái is áldozatul esnek a klímaváltozás okozta betegségeknek és kiszáradásnak. Ősszel megtörtént az elhalt, veszélyes fák kivágása a Népkertben. Ez mintegy hatvan kiszáradt, esetenként balesetveszélyes fát jelentett. A vágási munkálatok után a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. kertészei megkezdték a zöldterület-gondozást, mely a város ezen területén nemcsak karbantartást, hanem parkosítást is jelent.

Beültettek például két vérszilvafa, valamint két páfrányfenyőt, vagy ahogyan a gyógyászatban jártasok jobban ismerik, mint agyi vérkeringés-serkentő gingko biloba fa.

A padok is megújultak 

A Sissi-szobor mellé cserjeágyat helyeztek el, húsz díszcserjével, valamint díszfűvel. Szintén díszfű került a zászlótartó mellé ültetett harminc árvalányhaj mellé, valamint a szökőkút melletti virágágyásokhoz is. Az ültetés után a földet mulccsal borítják be, ez a legoptimálisabb eljárás a talaj kiszáradásának megakadályozására, hiszen kiváló a nedvességmegtartó-képessége. 

Új padokat is elhelyeztek a város legnagyobb parkjában, amely - remények szerint - jövő tavasszal megújulva várja majd a kikapcsolódni vágyókat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában