Közgyűlés

2023.12.14. 14:22

A tervezőjéről nevezik el az Avas kilátó előtti teret

Miskolc - Az avasi kilátó előtti tér ugyan még erősen építési terület, de ha rend lesz rajta, akkor már neve is lesz.

Szaniszló Bálint

Fotó: Bujdos Tibor

Az Avasi kilátó előtti tér elnevezéséről szóló előterjesztés így fogalmaz: "Hatvan évvel ezelőtt, 1963. augusztus 20-án avatták fel a Miskolc fölé ívelő Avason Hofer Miklós építész és Vörös György statikus tervezte a 72 méter magas, kecses betontornyot, amely azóta Miskolc jelképévé vált. A három vonallal megrajzolható sziluettű kilátó nagyszerűsége egyszerűségében és könnyedségében rejlik, amely mögött komplex tervezői és mérnöki munka áll. Idén az évfordulóra tekintettel az ikonikus épület és környéke jelentős fejlesztésen és felújításon esik át. A megújulás méltó zárásaként, tisztelegve az építész előtt kezdeményeztem a kilátó előtti teresedés elnevezésére a „Hofer Miklós tér” elnevezést. Címképzési eljárás során az egyes ingatlan-nyilvántartási adatbázisokban történő megjelenés érdekében szükségessé vált közterület nevének és jellegének megállapítása."

A testület egyetlen tagja sem szólalt fel az előterjesztéssel kapcsolatban. A szavazáskor 15-en igennel, 11-en pedig nemmel szavaztak, így a testület elfogadta a névadási javaslatot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában