Ünnepvárás

2023.12.09. 21:41

Körülnéztünk szombat este az adventi forgatagban, a miskolci belvárosban + fotók

Miskolc főterén kérdeztük az embereket arról, hogy miként készülnek az ünnepekre advent második vasárnapja előtt.

Ujlaki Attila

A miskolci adventi meseösvény nem csak a gyerekeknek tetszik.

Fotó: Ádám János

Bár nem volt telítve szombat este a miskolci Szent István tér, de azért sokakat érdekelt Tolvai Reni énekesnő koncertje. A hideg idő ellenére többekkel beszéltünk, akik a kivilágított téren várták az énekesnő előadását.

Arról is kérdeztük az embereket, hogy advent második vasárnapja előtt, hogyan készülnek az ünnepekre.

Néhány apróságot vettek

Szabó Ferenc a családjával látogatott ki, aki azt mondta, hogy az idő kellemes, de ők nem tudták, hogy az egykori Megasztár győztes lép majd a színpadra.

„Mi is csak itt hallottuk, hogy lesz ma egy koncert, így megvárjuk őt, lényegében csak vásárolni jöttünk ki néhány apróságot az ünnepekre” – mondta. Hozzátette: a múlt hétvégén a budapesti karácsonyi vásárban voltak, ahol szerinte nem voltak túl barátiak az árak. „A miskolci vásár a mi pénztárcánkhoz van igazítva, ott minden dupla annyiba került, mint itt” – mutatott rá. Arra is kitért, hogy a tavalyi évhez képest sokkal hangulatosabb az adventi időszak a városban.

A koncert miatt mentek

Csóka Anett a lányával érkezett, kifejezetten a koncert miatt.

„Ha már itt voltunk körbenéztünk a vásárban is, de mi kissé drágának találjuk a termékeket” – mondta. Azt is megosztotta a boon.hu-val, hogy leginkább az ételeket tartják drágáknak, az ajándékoknak valókat kevésbé. „Mivel mi már szinte mindent megvettünk, így néhány apróságot nézegettünk, nagyon kedvelem a kézműves termékeket, így volt, amit itt szereztem be” – húzta alá. Azt is elárulta, hogy a "Hagylak menni" című dala a kedvence Tolvai Renitől.

Az egész időszakot élvezik

Portálunk munkatársa nagyon sok szelfizővel találkozott. Egyikük, Kovácsovics Kristóf a párjával érkezett Egerből.

„A Bükkben voltunk napközben, Bánkútra is kinéztünk, bár sajnos nem volt a legjobb a hó, de azt kell mondanom, hogy a miskolci vásár is hangulatos, igaz, Egerben több az utcai zene” – mutatott rá. Azt is elmondta, hogy szerinte a fiatalok körében már nem olyan népszerűek az adventi vasárnapok, annál inkább az egész adventi időszak. „Mi ugyan gyújtunk gyertyát, de több ismerősöm is mondja, hogy már nem igazán szerez be adventi koszorút, mert ez a része az ünnepvárásnak nem foglalkoztatja” – osztotta meg álláspontját. Arra is kitért, hogy szerinte az adventi időszakot nagyon jó megélni, hiszen hosszabb idő van így felkészülni az ünnepre, és erre szerinte ebben a rohanó világban nagy szükség van.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában