Fejlesztés

2023.12.07. 16:42

Minibölcsődét avattak Csobajon (fotókkal)

Csobaj - Az eseményen elhangzott, hogy nagy segítség ez a magyar családoknak és a településen élőknek.

Ujlaki Attila

Csütörtökön átadták a minibölcsődé Csobajon

Fotó: Ádám János

A Pindurház Minibölcsődét adták át csütörtökön Csobajon. Ivanics Imre, a település polgármestere az átadón azt hangsúlyozta, hogy kistelepülésként, mindennek tudnak örülni.

„Nagy öröm számunkra, hogy egy bölcsődét adhatunk át a településen” - hangsúlyozta. Hozzátette: az út rögös volt, mert egy régebbi épületszárnyat szerettek volna átalakítani, de végül egy teljesen új épületrészt vehettek birtokba szeptembertől a gyermekek. „Mindazt szeretnénk elérhetővé tenni a településen, amely a nagyobbakban is elérhető” - mutatott rá. 

Különleges adottsággal rendelkező település 

Dr. Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője, Energiaügyi Minisztérium miniszterhelyettese azt emelte ki, hogy Csobaj egy fantasztikus hely. Egy különleges vidék és gazdag történelmi múltra tekint vissza a település. Rámutatott: 32 kilométer utat építettek az elmúlt években a térségben, ezzel is segítve az infrastruktúra fejlődését.

Fotó: Ádám János

„A Magyar Falu program egyik legfőbb célkitűzése, hogy a kis településeket támogassák, így a mai átadó is ennek a programnak köszönhető” - mutatott rá. Arról is beszélt, hogy a település hatalmas turisztikai fejlesztések előtt áll.

Dr. Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese arról beszélt, hogy a magyar kormány egyik kiemelt célja a családok támogatása. „A családpolitikai intézkedéseink arra szolgálnak, hogy minden vágyott gyermek megszülethessen” - húzta alá. Hozzátette: az is fontos célkitűzése a kormányzatnak, hogy a vidéket is erősítsék, akár egy pár száz lélekszámú településen is.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában