Fejlesztés

2023.12.07. 14:45

Átadták az új aszalói bölcsődét (fotókkal)

Aszaló - Az ünnepélyes szalagon azt hangsúlyozták, hogy olyan korszerű épületet adtak át, amely megfelel a kor elvárásainak.

Ujlaki Attila

Átadták csütörtökön az új bölcsődét Aszalón

Fotó: Ádám János

Bölcsődével lett gazdagabb Aszaló község. Az ünnepélyes átadót csütörtökön tartották az új épületkomplexumnál.

Segítség a családoknak

Dr. Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese az átadón arról beszélt, hogy olyan intézményt adnak át, ami nem létezett eddig.

Egy olyan intézmény lesz ez, ami nagy segítség a magyar családoknak

 – mondta.

Rámutatott: több mint harmincféle családpolitikai intézményt vezettek be. Arról is beszélt, hogy egyik célkitűzésük egyik állomása a mostani bölcsőde átadása.

Dr. Koncz Zsófia, dr. Mészáros István és dr. Vitályos Eszter az átadó ünnepségen
Fotó: Ádám János

Megújuló térség

Dr. Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője, Energiaügyi Minisztérium miniszterhelyettese azt hangsúlyozta, hogy a térséget a megújulás jellemzi. „A község sorozatosan újult meg, és energetikai fejlesztésén esett át” – mutatott rá. Arra is kitért, hogy a fejlesztések nem állnak meg, és további beruházások fognak megvalósulni a településeken. „A választókerület 11 településén zajlik jelenleg valamilyen bölcsődei fejlesztés” – tette hozzá. 

Fotó: Ádám János

Dr. Mészáros István, a község polgármestere arról beszélt, hogy 24 gyermek jár az új bölcsődébe. „Öt új munkahelyet teremtett az új intézmény és 24 család életét könnyíti meg” – mondta. Arról is beszélt, hogy nettó 68 millió forintba került a beruházás. Hozzátette: modern és családbarát intézményt avattak fel most.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában