Támogatás

2023.12.28. 15:00

Könyvadományt kapott Tiszakarád

Tiszakarád elszármazott szülötte küldte az ajándékot.

Bódisz Attila

Dr. Hörcsik Richárd az átadáson

Forrás: Facebook

Könyvadomány érkezett karácsonyra Tiszakarádra, amit dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő nyújtott át a helyi iskolásoknak az adományozó megbízásából az általános iskola adventi ünnepsége keretében. A honatya a Boon.hu-nak elmondta: a könyveket a település szülötte, díszpolgára, a Kanadában élő református lelkipásztor, Kántor Pál adományozta. Az ő nevét viseli a helyi művelődési ház is. 

Hozzátette: megható volt, hogy a tiszakarádi általános iskolások a költőként is ismert Kántor Pál adventi versét szavalva köszönték meg az ajándékot. Dr. Hörcsik Richárd aláhúzta: az amerikai kontinensen komoly egzisztenciát teremtett lelkipásztor két példát is állít a ma fiataljai elé. 

Dr. Hörcsik Richárd közösen gyújtotta meg az adventi gyertyát Karászi Zoltán polgármesterrel
Forrás: Facebook

– Egyrészt, hogy egy bodrogközi faluból indulva is milyen sokra viheti az ember, másrészt pedig tízezer kilométerről sem feledte el szülőfaluját, folyamatosan tartja a tiszakarádiakkal a kapcsolatot, és a saját eszközeivel támogatja is őket – jelentette ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában