Besegítenek

2023.12.07. 14:35

Fogvatartottak is segítenek az utcák megtisztításában Sátoraljaújhelyen és Miskolcon

Sátoraljaújhely - A folyamatos havazás következtében szükségessé vált az utak és járdák letakarítása. A munkálatokból a büntetés-végrehajtási intézetek is kivették a részüket: a fogvatartottak hajnaltól lapátolják a közterületeken leesett téli csapadékot.

Boon.hu

Forrás: BAZ BVI

Az olvadásban lévő hó csúszós, latyakos felületet képez, ami amellett, hogy balesetveszélyes, nagyban megnehezíti mind a gyalogos, mind az autós közlekedést. A tegnap délután óta fokozódó hóhelyzetben a börtönök előtti járdákon és parkolókban is szükségesség vált a hó eltakarítása. A főváros mellett Vácon, Márianosztrán, Miskolcon, Kaposváron, Sátoraljaújhelyen, Kecskeméten, Baracskán és Pálhalmán is több tucat rab végezte, vagy végezi jelenleg is munkálatokat.

Forrás: BAZ BVI

A büntetés-végrehajtási szervezet folyamatosan figyelemmel kíséri az időjárási körülményeket és amennyiben a továbbiakban is jelentős mennyiségű hó esik, akkor az intézetek felkészülten várják az esetleges önkormányzati megkereséséket. Az elmúlt években számos esetben fordult elő, hogy a közterületek megtakarításában a fogvatartottak munkájára is igényt tartottak. A nagyrészt jóvátétel, vagy munkáltatás során megvalósuló jégtörés, utcaseprés és hóeltolás amellett, hogy a társadalom számára hasznos tevékenység, segít a fogvatartottak társadalomba történő visszailleszkedésének folyamatában.

Forrás: BAZ BVI

Minden hazai intézetnek van jóvátételi programja, amelynek keretében elsősorban közintézményeknek – iskoláknak, óvodáknak, kórházaknak, bíróságoknak, idősek otthonának – igyekeznek munkájukkal segíteni az arra önként vállalkozó elítéltek: takarítanak, tereprendeznek, felújítanak, vagy éppen havat takarítanak, mikor mire van szükség.

Sátoraljaújhely hírei a boon.hu oldalán itt!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában