Tudta?

2023.12.14. 08:00

Ez az újdonság a mezőkövesdiek életében

Ezen a héten lépett életbe a változás a matyó fővárosban élők számára.

Boon.hu

Változás...

Fotó: TOTHG

"A munkába és iskolába járás lehetőségeinek javítása, a vasúti és autóbuszos kiszolgálás összehangolása, valamint az országos autóbusz-vonalakon a hétvégi időszakhoz kapcsolódóan jelentkező utazási igények megfelelő kiszolgálása érdekében átfogóan módosították a Volánbusz járatainak menetrendjét" – olvasható a Volánbusz Zrt. által kiadott sajtóközleményben. 

Ilyen az új kövesdi buszpályaudvar

A Mezőkövesdet érintő legfőbb változás, hogy december 10-e óta a várost érintő helyközi autóbuszjáratok többsége az eddigi városközpontban lévő autóbusz-állomás helyett az új mezőkövesdi autóbusz-állomásról indul, illetve oda érkezik.

Vannak kivételek 

Ez alól kivételek például a 1050 Budapest–Gyöngyös–Eger–Mezőkövesd–Miskolc, valamint a 1380 Miskolc – Mezőkövesd – Eger járatok, melyek a mezőkövesdi új autóbuszállomást kihagyva, de a Mátyás király úton beiktatott új megállóhelyeket érintve közlekednek. 

A helyközi autóbuszjáratok a Mátyás király úton – a régi autóbusz-állomás előtt – kialakított új megállóhelyeket is érintik.

Változott a menetrend 

Több, Mezőkövesdet érintő járat indulási és érkezési időpontja is megváltozott december 10-én. 

A 4001 Mezőkövesd – Tard – Cserépváralja busz munkanapokon a korábbi16:55-kor induló járat 5 perccel korábban, 16:50-kor indul. A 4010 Mezőkövesd-Négyes-Tiszadorogma-Mezőcsát útvonal esetében a szabad- és munkaszüneti napokon 8:25-kor Mezőcsátról Mezőkövesdre közlekedő járat 2 perccel később, 8:27-kor indul. A 16:50-kor és a 18:50-kor Mezőkövesdről Szentistvánra (4017-es járat) közlekedő járatok 3 perccel később indulnak. A Mezőkövesd – Mezőkeresztes – Mezőnyárád, Vasútállomás – Gelej-Mezőcsát (4030) vonalon a Mezőkövesdről Gelejre 14:45-kor induló autóbusz, valamint Mezőcsátról 13:00 után közlekedő járatok 2 perccel később indulnak. 

A 1426 (Nyíregyháza – Mezőkövesd – Eger), a 1427 (Nyíregyháza – Mezőkövesd – Eger – Gyöngyös – Hatvan) és a 1428 (Nyíregyháza – Hajdúnánás – Eger) járatok esetében a Tiszaújváros felől Eger irányába induló járatok hosszabb menetidővel közlekednek, Egerbe 5 perccel később érkeznek. 

Az Eger – Novaj – Mezőkövesd útvonalon közlekedő 3419 számú autóbusz munkaszüneti napok kivételével naponta (általában hétfőtől szombatig) 8:00-kor Mezőkövesd, Autóbusz-állomásról Egerbe közlekedő járat 20 perccel korábban, 7:40-kor indul.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában