Gyász

2023.12.14. 13:30

Elhunyt a Miskolci Egyetem díszdoktora

A Kassai Műszaki Egyetem korábbi rektora sokat dolgozott azon, hogy minél szorosabb szakmai kapcsolat legyen a miskolci és a kassai felsőoktatási intézmények között.

Boon.hu

Forrás: Miskolci Egyetem

A Miskolci Egyetem díszdoktora, Stanislav Kmet’ professzor 1957-ben született. Pályafutása során a Kassai Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karán az Acél- és faszerkezetek Tanszékén dolgozott. Volt nemzetközi kapcsolatokért és tudományos oktatásért felelős dékánhelyettes, később az Építőmérnöki Kar dékánja, majd fejlesztési rektorhelyettes, végül 2015–2023 augusztusáig az egyetem rektori tisztét töltötte be - írja a Miskolci Egyetem honlapja.

Rámutattak: Stanislav Kmet’ szakterülete az acélszerkezetek analízise és tervezése, a nagyfesztávú tartószerkezetek, tensegrity rendszerek, transzformációs modellek alakja és anyaga, valamint optimalizálása, megbízhatósága volt. Sokat tett rektorhelyettesként, majd rektorként azért, hogy minél szorosabb szakmai kapcsolat legyen a miskolci és a kassai műszaki felsőoktatási intézmények között. Hirtelen halála nagy veszteség mindkét egyetemnek - írták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában