Átadás

2023.12.07. 14:15

Megújult az ország első második generációs kormányablaka - Fotókkal

Miskolc - Újranyitották a Csizmadia közben működő kormányablakot a felújítást követően. A megújult ügyfélteret György István területi közigazgatásért felelős államtitkár adta át.

Póczos Nikolett

Szalagátvágással adták át a megújult kormányablakot

Fotó: Bujdos Tibor

Köszöntőjében György István elmondta, „büszkén mondhatjuk, hogy az elmúlt bő évtizednek az egyik legsikeresebb kormányzati fejlesztése a területi közigazgatás területén történt, ezen belül is a kormányhivatalok, járási hivatalok, majd a kormányablakok rendszerének kiépítésével. Az elmúlt években mintegy 50 milliárd forintból a kormány több mint 500 épület a megépítésről döntött, melyből a megyei főispánok az energiahatékonyság programok keretében és egyéb építési beruházásokat és felújításokat tudtak megoldani vármegyéjükben”. 

Ügyintézés, akár otthonról

A most megújult ügyféltér az ország első második generációs kormányablaka, a vármegye 24., az ország 314. kormányablaka az állam és polgárainak találkozási pontja – tette hozzá. Majd államtitkár ismertette, hogy nagyon magas ügyfél elégedettséggel dolgoznak a kollégák az integrált ügyfélszolgálaton. És kiemelte azt is, hogy „túl vagyunk a 12,3 millió ügyfélen”, de a hatékony, szakszerű segítség a fontosabb a gyorsasággal szemben, mondta. Az államtitkár arról is tájékoztatást adott, hogy az elkövetkezendő időben a digitalizáció bizonyos ügytípusokban majd lehetővé teszi azt hogy nem kell az ügyfeleknek felkeresni személyese a kormányablakot, hanem otthonról is el tudja indítani az ügyet és akár pár nap múlva már a postán át is veheti az okmányt. 

„A Digitális Állampolgárság Program azt a célt tűzte ki, hogy ez 2026-ra valódi lehetőségként kínálkozzék. De vannak olyan állampolgárok is, akik a személyes ügyintézést preferálják, ezért a kormányablak hálózat még sokáig megmarad a területi közigazgatáson belül”- szögezte le György István. 

Hatalmas ügyfélszám

Vármegyénk főispánja, dr. Alakszai Zoltán örömét fejezte ki hogy átadhatják a megújult Csizmadia közben működő kormányablakot. „Vármegyénk első kormányablaka itt nyílt meg, több mint 13 évvel ezelőtt, majd egy hónap múlva az ország első második generációs kormányablakaként kezdte meg működését. Ezért itt volt az ideje, hogy ezt a helyszínt is méltóvá tegyük a múlthoz és ahhoz a szakmai munkához, melyet az itt dolgozó kollégák nap mint nap végeznek. A 16 járásunkkal és 24 kormányablakunkkal és 2 kormányablak buszunkkal a legnagyobb vármegye vagyunk és sok lehetőségünk van ezen a szolgáltatáson keresztül találkozni az ügyfelekkel. Az elmúlt évben 820 ezer ügyféllel találkoztunk és nagyjából ezt a számot fogjuk produkálni a mostani év végére is – mondta.

Vármegyénk főispánja, dr. Alakszai Zoltán. Fotó: Bujdos Tibor

Megnyílik a 25-ik is

Majd elmondta, hogy „az egykori Nyugdíjfolyósító Igazgatóság épülete új funkciót kap a közeljövőben, az egész kormányhivatal központi irányítását innen látják majd el. Ennek érdekében a pénzügyi főosztály már át is költözött a Városház térről. A beruházás kisebb része, ezt a célt is szolgálta. De távlati elképzelések között szerepel a vármegyénk 25. kormányablakának megnyitása is az Újgyőri főtéren”.

A beszédek után dr. György István államtitkár, dr. Alakszai Zoltán főispán, Kovács Zsolt országgyűlési képviselőt és dr. Kovács Petra járási hivatalvezető átvágták a nemzeti színű szalagot, mellyel átadták az ügyfeleknek a megújult ügyintézési helyszínt, amely déltől már várta is őket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában