Jubileum

2023.12.26. 09:00

A 70 éves Kazincbarcika tiszteletére versenyeznek

Lakóhelyismereti és várostörténeti vetélkedőt hirdettek meg iskolás gyerekeknek.

Detzky Anna

Jövőre jubilál Kazincbarcika

Kazincbarcika 2024-ben ünnepli várossá nyilvánításának 70. évfordulóját. Ennek tiszteletére az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub „Lakóhelyismereti és -történeti komplex levelezős játékot” hirdetett meg a város iskolás tanulói részére. A verseny 2024. januárjától 2024. április végéig tart négy fordulóban. A játékban az általános iskolák felső tagozatos, illetve a középiskolák tanulóiból alakult öt fős csapatok jelentkezését várják segítő tanáraikkal. Jelentkezni az intézmények vezetőihez eljuttatott adatlap és az első forduló feladatainak megoldásával, illetve beküldésével lehet – tudtuk meg Pelle Annától, az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub vezetőjétől. 

A játék feladatai nagyrészt a könyvtár helytörténeti anyagára és az internet használatára épülnek. Az első forduló kérdéseinek eljuttatása az iskolákba most történik, amelynek témája „Lakóhelyünk földrajza, történelme.” A feladatok megoldását 2024. január 15., hétfőre várják a jelentkező csapatoktól a Mezey István Művészeti Központba, a Rákóczi tér 9. szám alá. 

Konferencia lesz a döntő 

A következő fordulóban levélben kapják meg a feladatokat az érdeklődő közösségek. A második forduló feladatainak megoldását február 12-ig-ig kérik és még azon a héten megkapják a játékosok feladatlapokat. Témája: Oktatás, művelődés, sport. A harmadik forduló kérdéseit február 16-ig juttatják el a csapatokhoz és megoldásukat március 11-ig kérik vissza. Téma: Gazdasági élet; ipar, szolgáltatások, környezetvédelem, egészségügy. A negyedik fordulóban, a döntőben, zárásként „Miénk a város!” címmel konferenciát szerveznek a rendezők, előreláthatólag április közepén. Ez alkalommal városismereti és -történeti témában, játékos vetélkedőn vesznek részt a két korosztályi kategóriában legjobb eredményt elérő csapatok. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában