Program

2023.11.07. 17:00

Pódiumbeszélgetéssel egybekötött filmvetítés lesz a miskolci moziban

A rendezvény ingyenesen látogatható, helyfoglalás érkezési sorrendben.

Boon.hu

Forrás: CineMis

Gipsy Side a címe annak a dokumentumfilmnek, amelyet  november 9-én, 17:30-tól vetítenek Miskolcon, a Művészetek Háza Béke Art Mozitermében. A vetítést követően kerekasztal beszélgetést tartanak, Dr. Müllner András  – RomaKép Műhely – vezetésével. A beszélgetésen részt vesz Nagyné Gulyás Erna pedagógus, Dr. Szabó-Tóth Kinga szociológus és Szegedi Edit szociális szakember. A program szervezője az Episztémé Egyesület. A rendezvény ingyenesen látogatható, helyfoglalás érkezési sorrendben.

A film rendezője és forgatókönyvírója  Gát Balázs. 

A filmről:

Márió, Luigi, Mr. Joker egymás szájából veszik ki a szót egy ecetfáktól árnyékos, romos belső udvarban. Rappelnek, gesztikulálnak és táncolnak, a csajok és a kistesók bámulják őket. Beatbox és free style: egyre megy, menők minden stílusban. Felveszik, megvágják, aztán újra - maguk csinálják, ott a számítógép a szoba sarkában. Délután levédetik a számokat az Artisjusnál. A fodrásznál a nigériai haver nyír penge szakállat vagy kikockázott hip-hop frizurát. A gengszter rap kellékek, az East Side és West Side stílus, vagy a nagy példaképek, Biggie és Tupac szereléseinek beszerzésében is eligazít a fekete bolttulajdonos. Ponczók Gypsy Béla a Rádió C műsorvezetője pedig fellépést ajánl élő műsorában, meg a Roma Parlament rapper versenyében: megtudhatod, mitől fél, miért zenél és mit akar az élettől a nyolcadik kerületben a Weszély-s Elemek és a Rap-port.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában