Siker

2023.11.03. 07:00

Miskolc rajta van a gasztronómiai térképen

Fiatal étteremként az Il Baffo elsőre meg tudta nyerni az Országos Étterem Hetet.

Detzky Anna

Il Baffo

 Azonnal berobbant a köztudatba az Il Baffo, amely idén első helyezést ért el a DiningCity étteremajánló portál Országos Étterem Hetén, a vidéki éttermek között, az 5900 forintos árkategóriában. Ez is mutatja, hogy a hamisítatlan olasz ízek nem veszítettek népszerűségükből a helyi lakosság és a gasztroturisták körében.  
– Cégcsoporton belül már nem először sikerült ebben a versenyben megmérettetni magunkat. Többször voltunk dobogósok és álltunk föl annak legfelső fokára is. Azonban az Avalon miskolctapolcai egységeit most nem indítottuk. Az Il Baffóval viszont először neveztünk be, hiszen még csak egyéves – nyilatkozta szerkesztőségünknek Bajusz Gergely, az Avalon Park Kft. gasztronómiai igazgatója. – Az Il Baffo elsősorban nem a turistákra specializálódott, hanem a belvárosban élő, dolgozó emberek igényeit igyekszik kielégíteni, hiszen a miskolci EGO irodaház aljában vagyunk. Olasz vonalat képviselünk a kezdetektől fogva, de mivel sok a visszatérő vendégünk, ezért megtalálhatók nálunk a magyaros és nemzetközi ízek is. Jól jellemzi az Il Baffót, hogy 2023 májusában az Audi–Dining Guide-gálán az Év Alternatív Vendéglátóhelye címet is elnyerte több mint 150 étterem közül. 

Olaszországban tanulta a szakmát 

Az Országos Étterem Hétre teljes egészében olasz menüsorral készült az Il Baffo. 

– Húsz évet éltem Olaszországban, és a vendéglátásban mozogtam. Ennek ellenére hosszas kóstolások után döntöttük csak el, hogy milyen menüvel nevezünk be. Eltérően a négy fogástól, mi ajándékba adtunk még egy fogást vacsorára, ami már eleve vonzó ajánlat volt a verseny legalacsonyabb árkategóriájában. Grissinit kínáltunk bónuszként előre, aztán lehetett választani levesek és előételek, azaz tészták közül. Utóbbiak sorában ott volt a penne vodka, ami paradicsommal, tejszínnel és baconnel készülő vodkás tészta. Főételként húsokat, halakat és vegetáriánus ételeket kínáltunk. Desszertként pedig ricottás szicíliai palacsintát vagy chiamagpudingot választhattak a vendégek. Majdnem négyszáz fős látogatottságot értünk el az étteremhéten. Az éttermet és a menüsort én magam is ellenőriztem napi szinten az étteremhét ideje alatt. Örülök, hogy Miskolc városát méltán képviseltük, és továbbra is ott van a gasztronómiai térképen. Nagy siker, hogy az elmúlt két évben rengeteg díjat hoztak el a helyi éttermek, ezáltal sokat beszélnek róluk az országban, ami nekünk, turisztikában dolgozóknak rengeteget jelent – hangsúlyozta a gasztronómiai igazgató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában