Újra bevezették

2023.11.27. 11:01

Hétfőtől kötelező a maszkviselés több vármegyei kórházban

A különböző légúti megbetegedések emelkedő száma miatt november 27-től, hétfőtől a Borsod-Abaúj Zemplén Vármegyei Központi Kórházban és valamennyi tagkórházának területén kötelező az orr- és szájmaszk viselése – olvasható az intézmény honlapján nemrégiben közzétett közleményben.

Újra hordani kell a maszkot a vármegyei kórház területén

Fotó: MW

A munkavállalók - egészségügyi és egészségügyben dolgozók, külső partnerek egyaránt - a járó- és fekvőbeteg ellátó épületeken belül kötelesek maszkot viselni. Ez alól kivételt jelentenek a kizárólag dolgozók által használt helyiségek. Zárt térben szervezett nagy létszámú rendezvényeken, értekezleteken a maszkviselés szintén kötelező a munkavállalók számára.

Zárt helyen fel kell tenni!

A járóbetegek és a látogatók az udvaron nem kötelesek a maszkviselésre, de az épületeken belül és a kórtermekben igen. Az osztályokon ápolt betegeinknek a kórtermekben nem kell maszkot hordaniuk, de amikor kilépnek a folyosóra, vizsgálatra mennek vagy látogatót fogadnak, újra fel kell tenniük azt. Tekintettel az őszi-téli járványidőszakra, az emelkedő esetszámokra, a többféle kórokozó várható jelenlétére, betegeink és dolgozóink védelme érdekében kérjük szíves türelmüket és megértésüket! - írták a közleményben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában