boon.hu video

2023.11.22. 13:36

A legjobb sajtófotók sorakoztak fel Miskolcon (fotók, videó)

A Szinva teraszon tekinthetők meg a 2022-es évben született képek.

Répássy Olívia

Nem mindennapi alkotásokat láthat a közönség a Szinva-teraszon

Fotó: Bujdos Tibor

Miskolcon is láthatóak voltak a leghíresebb sajtófotós, Robert Capa képei 2010-ben a Miskolci Galériában. Most szintén magyarok mutatják be egy díjmentes kiállításon legszebb alkotásaikat. 

Tóth Gergely, a Rotary Magyarország észak-magyarországi alkormányzója megnyitó beszédében elmondta, a tárlat megszervezésével céljuk az volt, hogy minél több helyre eljussanak a legjobb fotók. "Magának a Rotary Magyarországnak az a legfőbb küldetése, hogy ápolja a közösséget, ennek a kiállításnak a létrejöttéhez önkéntesen hozzájárult mindhárom miskolci Rotary klub: Rotary Club Miskolc, Rotary Club Miskolc-Tapolca és Rotary Club Miskolci Angyalok. További segítséget nyújtottak cégek is: a Rockabilly Chicken, a spektakulART Kft., a Borsod Konstrukció Kft., a Festival Full Service Hungary Kft. és a Váribel Kft." – mondta, hiszen a rotarysok hisznek abban, hogy ha minden szereplő hozzáad egy eseményhez, akkor a közösségért tesz. 

Különleges közösségi térben 

Az országos vándorkiállítás Budapestről érkezett, Miskolc város önkormányzata a helyet biztosította ingyenesen. Szopkó Tibor alpolgármester elmondta, ez egy nagyon fontos alkalom. "Nagyon értékes, ha munkájukban sikeres emberek vissza tudnak adni valamit a köznek. Számomra azonban más fontos üzenete is van ennek, hiszen mikor létrehozták elődeink a Szinva teraszt az akkori egyszerű parkolóból, éppen ilyen és hasonló eseményeket terveztek ide" – mondta, majd hozzátette, szerinte a médiaszokások változása nem hat ki a sajtófotókra, hiszen azok a valóságot mutatják be. 

A fotósok szívük szerint is dolgoznak, nemcsak megrendelésre 

Bánkuti András kurátor mutatta be a kiállítást
Fotó: Bujdos Tibor

A kiállítás december 11-éig látogatható. Bánkuti András, a tárlat kurátora szerint nagyon szép és izgalmas helyet kapott az anyag Miskolcon. "Büszkék lehetnek erre az érdekes térre a miskolciak, akik most a negyvenegyedik sajtófotó kiállítást láthatják. Már 1982 előtt is voltak hasonló tárlatok, csak akkor még nem számoztuk őket és nem is minden évben indítottuk el a folyamatot. Most már azonban egy öttagú nemzetközi zsűri választja ki a legjobb képeket, amik közül egy részét a vándorkiállítás 21 tablón mutatja be" – mondta, majd a jelenlévőknek tárlatvezetést tartott, azzal a felkiáltással, hogy nézzenek a lábuk elé is amellett, hogy belemélyednek a fotókba.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában