Kitalálja?

2023.11.19. 20:02

Ez az, amiből kettő is lesz Miskolcon az advent idején

A víz lesz az úr néhány héten át miskolci Erzsébet téren. De más formában lesz jelen, mint korábban megszoktuk.

Szaniszló Bálint

Már javában épül a koripálya az Erzsébet téren

Fotó: Ádám János

A miskolci Erzsébet tér - sok más erénye mellett - arról híres, hogy látványos szökőkutak működnek rajta. Ha működnek. Ebben az évben sajnos a nyári melegben sem tudta beüzemelni a város az Erzsébet téri szökőkutat. Az okokról annak idején ugyan megkérdeztük városháza sajtó osztályát, de nem kaptunk választ. 

Az Erzsébet tér néhány nappal ezelőtt újra a figyelem középpontjába került akkor, amikor kiderült, hogy sem a novemberi, sem a decemberi termelői napot nem ott - a megszokott helyszínen -, hanem a Szent István téren rendezik meg. Elsőre az okokat most sem sikerült megtudni, de aztán fény derült a rejtélyre: mobil jégpályát építenek fel az idén amúgy sem működő szükőkút helyére.  

Az értesülést Veres Pál, Miskolc polgármestere és Bencze Tünde, a Miskolci Kulturális Központ ügyvezető igazgatója is megerősítette a város adventi programjait ismertető sajtótájékoztatón.

Ünnepi fényen 

Aztán a következőket is sikerült megtudnunk a jégpályával kapcsolatban. Az Erzsébet téren december 1. és január 7. között varázslatos hangulatú, ünnepi fényekkel kivilágított, 11-szer 35 méter nagyságú jégpálya csábít majd közös kikapcsolódásra a családdal, barátokkal. A helyszínen korcsolya kölcsönzésre is lesz lehetőség.

A városháza sajtó osztályának küldött elektronikus levelünkben szerettünk volna megtudni az egyébként már javában épülő jégpályáról például, hogy milyen feltételekkel lehet használni a pályát, és kell-e majd fizetni érte. Az is érdekelne bennünket. hogy mennyibe kerül a jégpálya felépítése és üzemeltetése. Ki üzemelteti? Ki fizeti az építés, üzemeltetés költségeit? Amennyiben választ kapunk kérdéseinkre, megosztjuk olvasóinkkal.

Egy város, két pálya 

Mint ismert, a városi sportcsarnok mellett is működik műjégpálya, amelyet rendszeresen lehet közönségkorcsolyázásra használni, erre az előttünk álló hétvégén és később is lehetőség lesz. Mindez azt jelenti, hogy az ünnep idején két használható jégpályája is lesz Miskolcnak. Amennyiben az Erzsébet téri ingyenes lesz, feltehetően inkább azt látogatják majd a csúszkálni vágyók.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában