Fejlesztési program

2023.11.28. 18:00

Ingyen kaptak számítógépet a pataki iskolások

Sárospatak - A csomag egy notebookot, egy egeret és egy hordtáskát tartalmaz.

Dr. Hörcsik Richárd és Donkó József is kipróbálták a laptopokat

Fotó: Hegyalja TV

Nyolcvan notebook-ot kapott egy kormányzati program révén a Sárospataki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, amelyből negyvenet a hetedikes tanulók vehettek át személyes használatra, a többi tanórákon használhatják majd a diákok. A keddi átadási rendezvényen dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője emlékeztetett rá, hogy országosan 1462 településen mintegy 140 ezer – egyenként 256 ezer forint értékű - notebook átadása történik meg ezekben a napokban. A programra idén majdnem 36 milliárd forint jutott a költségvetésből. Mint közölte, az állam által támogatott programot a tankerületi központok koordinálták, a csomag egy notebookot, egy egeret és egy hordtáskát tartalmaz. A diákok így nem csak a KRÉTA-rendszert érik el, hanem a hordozható számítógép segítségével készülhetnek is az órákra, ráadásul az informatika világában is nagyobb jártassághoz jutnak hozzá, amivel piacképes tudáshoz juthatnak – jelentette ki az országgyűlési képviselő.

Folytatódik a program

A fejlesztési program a Sárospataki Tankerületi Központ összes oktatási helyszínét érinti – közölte Donkó József tankerületi igazgató. Mindez 789 notebook csomagot jelent, a 26 székhely intézmény mellett a tavalyi gyakorlathoz hasonlóan idén is 40 notebook-ot vehettek át a sárospataki Árpád Vezér Gimnázium Diákjai – fűzte hozzá. 

A diákok is jelen voltak az átadás-átvételkor
Fotó: Hegyalja TV

A Sárospataki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolába 80 notebook érkezett, ebből negyvenet a KRÉTA rendszeren regisztrált hetedikesek kaptak meg személyes használatra, a többi eszközt a tanórákon használják majd az iskolában – mondta Oláh Gábor, a pataki intézmény vezetője. Elhangzott az is: a kormány szándéka szerint jövő tavasszal folytatódik a notebook program, akkor az 5., 6. és 9. évfolyam tanulói juthatnak majd hozzá az ingyenesen biztosított digitális eszközökhöz. A pályázaton a mostanihoz hasonló módon bármilyen fenntartói formában részt vehetnek az oktatási intézmények. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában