Népszerűsítették a szakmát

2023.11.30. 08:00

A régészettel ismerkedtek a diákok Edelényben

Pályaorientációs napot tartottak az Edelényi kastélyban szerdán, a Magyar Nemzeti Múzeum szervezésében Hivatás vagy hobbi? Melyik való neked a régészetben? címmel.

Boon.hu

Libor Csilla és Bakos Gábor régészek tartottak előadást az érdeklődő gyerekeknek

Fotó: Bujdos Tibor

A program 5. évfolyamos és idősebb diákoknak szólt. A célja pedig az volt, hogy a diákoknak bemutassa a régészeti szakma mélyebb rétegeit, valamint azokat a képzési és önkéntes lehetőségeket, melyeket a Magyar Nemzeti Múzeum kínál. Az előadás során a diákok lehetőséget kaptak arra, hogy a szakemberektől információkat szerezzenek, és kérdéseket tegyenek fel, így valóságalapú képet alkothassanak a régészeti szakma valódi jellegéről és lehetőségeiről. A múzeum munkatársai közül Libor Csilla régész, antropológus és Bakos Gábor régész mutatták be a gyerekeknek, hogy mivel foglalkoznak, mi a munkájuk, mi történik egy ásatáson, valamint mit állapíthatnak meg egy-egy régészeti leletből. Szó esett arról is, hogy mit kell tenni, ha valaki valamilyen régészeti leletet talál.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában