Enyhülhet az orvoshiány

2023.10.20. 07:00

Tizenhárom külföldi orvos érkezett Ózdra

Ózd - A tizenhárom szakemberből tízen már munkába álltak.

Marosréti Ervin

Az ózdi kórház épülete

Fotó: ME

A hosszú ideje fennálló orvoshiány enyhülni látszik az Almási Balogh Pál Kórházban. 

Az ózdi egészségügyi intézményben ugyanis tizenhárom fiatal külföldi szakorvos áll munkába. A betegellátás biztonsága is stabilizálódott ezzel, ami ugyancsak fontos. A város és a vonzáskörzet szempontjából ugyanis nagyságrendileg nyolcvanezer állampolgár tartozik a kórházhoz.

– Motiváltak, szorgalmasak, jól beilleszkedtek a közegbe - nyilatkozta a fiatal doktorokkal kapcsolatban dr. Bélteczki János, az Almási Balogh Pál Kórház főigazgatója. - A kapcsolatuk kiváló az orvoskollégákkal, a nővérekkel és munkájukkal kapcsolatban a betegektől is pozitív visszajelzéseket kaptunk.

Angolul diplozmáztak

A frissen munkába állt ózdi orvosok döntő többsége valamelyik magyarországi egyetemen angol nyelven diplomázott. A csoporttársak ezután is tartották egymással a kapcsolatot, így vált lehetővé, hogy közülük többen is a borsodi városban álljanak munkába. Összességében tizenhárom szakemberrel kötött szerződést a kórház, közülük tizen már meg is érkeztek Ózdra.

– Egy korábbi kollégám csak pozitívumokat említett a városról és az intézményről is. A kollégák segítőkészek, a vezetés, a nővérek és a doktorok is azon fáradoznak, hogy minél hamarabb beilleszkedjünk - tette hozzá dr. Haddad  Shaker, aki az új orvosok egyike.

A kórház vezetése és a kollégák is örömmel fogadták az újonnan érkező doktorokat, akik szakmailag elhivatottak, kulturális szempontból pedig színesitik a kollektívát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában