boon.hu PODCAST

2023.10.02. 20:00

Nincs varázsfüvük, amitől meggyógyul a fogyatékos ember, de jövőképet adnak neki

Jakubinyi László, a miskolci Szimbiózis Alapítvány kuratóriumi elnöke sokrétű, egyedülálló komplex segítő tevékenységükről beszélt a Kötelék című podcastban Nagy-Hankó Krisztának.

Nagy-Hankó Krisztina

Jakubinyi László

A fogyatékkal élő gyermek szülője sokszor nehéz helyzetbe kerül, amikor döntést kell hoznia, hol lenne a legjobb helyen szeretett családtagja. Valószínűleg ott, ahol a legtöbb szakértelmet, a legjobb fejlesztést kapja. A miskolci Szimbiózis Alapítvány számos lehetőséget kínál a megoldásra. Hiszen náluk a segítők és a lakók szimbiózisban élnek. Magasan képzett gyógypedagógusokkal, szociális szakemberekkel dolgoznak együtt, akik fejlesztő programot kínálnak a különböző diagnózissal hozzájuk érkezőknek. Jakubinyi László, az alapítvány kuratóriumi elnöke sokrétű, egyedülálló komplex segítő tevékenységükről beszélt a Kötelék című podcastban. Ma már a Baráthegyi Majorság és az ott folyó munka is egybeforrt a Szimbiózis nevével. 

A majorságban élő fogyatékos emberek valamennyien dolgozó, adófizető állampolgárok, van jövőképük. A hallgató a mindennapjaikról is megtudhat információkat, érdekességeket. Csodálatos, felemelő és szomorú történeteket egyaránt. Várja önöket a szerkesztő-műsorvezető, Nagy-Hankó Kriszta.

Még több podcast a boon.hu oldalán itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában