boon.hu PODCAST

2023.10.30. 20:00

Átszellemül, aki hallgatja, de az is, aki meséli

Nagy-Hankó Krisztina

Zámborszky Eszter mesemondó

Biztosan mindannyian emlékszünk még gyermekkorunk kedvenc meséire, melyeket ha meghallunk, ma is érzéseket kelt bennünk? Vagy szívesen elmeséljük saját gyerekeinknek, hogy majd ők is tovább adhassák. 

Valójában ez a népmese útja is: szájról szájra terjed, majd egyszer csak valaki lejegyzi, összegyűjti. Zámborszky Eszter mesemondó ezeket a népmeséket mondja el gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt. Ma már nemcsak az országba, de határon túlra is egyre gyakrabban hívják és ő megy mindenhová, ahol szeretnék, ha mesélne. 

A Kötelék című podcast vendége volt a mesemondó, aki Nagy-Hankó Krisztának beszélt erről a különleges küldetésről, hivatásról. Ami kiderült még a beszélgetésből, hogy a mese egyfajta meditatív állapotba is kerítheti azt, aki hallgatja, de magát a mesélőt is. Szóba került a nemrégiben megjelent "Borsodi madárka" is, amely egy helyi identitású népmese gyűjtemény és Zámborszky Eszternek jelentős része, sok munkája volt abban, hogy a könyv elkészült.

Még több podcast a boon.hu oldalán itt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában