Tehetséges gyerekek

2023.10.08. 14:30

Hatalmas sikert arattak a japán rajzversenyen a mezőkövesdi diákok

Egy szuper arany, kettő arany és két bronzérmet szereztek a Mezőkövesdi Alapfokú Művészeti Iskola növendékei a a japán Pentel írószer márka által kiírt 53. Pentel Nemzetközi Gyermekrajzpályázaton. A díjakat a napokban adták át a kimagasló eredményt elérő diákoknak.

A díjazott diákok és a pedagógusaik

Forrás: mezokovesd.hu

Fotó: Barczi Gábor

Az esemény elején Mozerné Horga Stefánia, a Mezőkövesdi Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója mondott köszöntőt, gratulált a díjazott képzőművészetis növendékeknek és felkészítő tanáruknak, Tóthné Gáspár Máriának a hatalmas sikerhez. Majd Tóthné Gáspár Mária művésztanár összefoglalta a pályázatot, a verseny tapasztalatait, emellett beszélt a beküldött pályamunkákról is. A mezőkövesdi intézmény 21 alkotást küldött el a rajzpályázatra, ebből öt nemzetközi díjat kapott.

– A pályázaton 3–15 év közötti gyermekek vehettek részt, ez alkalommal mintegy százezer pályamunka versenyzett. Nagy öröm számomra, hogy növendékeim kimagasló eredményeket értek el. Két bronz, két arany és egy szuper arany érmet hoztunk el a pályázatról. A szuper arany érem azért is kiemelkedő, mert hazánkban a növendékemmel együtt ketten érdemelték ki ezt a magas értékelést – mondta el Tóthné Gáspár Mária. A nemzetközi gyermekrajz verseny munkájával szuper aranyérmet ért el Orosz Panna, arany éremmel jutalmazták Krajnyák Veronika és Pelyhe Panna alkotását, míg Albert Janka és Orosz Nóra bronzérmet szerzett. Orosz Nóra, aki szeptembertől már a miskolci Avasi Gimnázium emelt szintű vizuális kultúra tagozatán tanul, iskolai elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni az eseményen.

A rajzokat az elbírálást követően kiállítják Távol-Keleten.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában