Közbiztonság

2023.10.05. 12:54

Fidesz-KDNP: Rendet Miskolcon!

„Szétvert rendészet, romló közbiztonság: Veres Pál és csapata az elmúlt négy évben a bűnözés pártjára állt Miskolcon” címmel tartott sajtótájékoztatót a Fidesz-KDNP a Városház téren csütörtökön.

Boon.hu

Hollósy András, dr. Nagy Ákos és Bajusz Gábor a tájékoztatón

Fotó: Ádám János

Hollósy András szóvivő azzal kezdte, hogy mára tarthatatlan állapotok uralkodnak Miskolcon, főleg az Újgyőri főtéren és a Centrum-Búza tér környékén.

Dr. Nagy Ákos, a Fidesz miskolci frakcióvezetője szerint Veres Pál polgármester eddig 57 választási ígéretét nem tartotta be.

„Sajnos ezek közül a közbiztonság kérdése az egyik legaggasztóbb, ugyanis az elmúlt négy évben folyamatosan romlott a miskolciak szubjektív biztonságérzete, több gócponton sem sikerül már fenntartani a rendet. Az Újgyőri főtér és a Centrum környéke már-már kaotikus a közösségi együttélési normákat be nem tartó személyektől. Sokan csak menekülnek a kéregetőktől, az összeverődött bandáktól és sajnos az önkívületi állapotban lévő, kábult fiatalkorúaktól” – sorolta.

Újra jönnek fészket rakni

A frakcióvezető elmondta, a város több pontjáról kaptak jelzést olyan családokról is, akik az elmúlt hónapokban költöztek Miskolcra, és nem tartják be az együttélés alapvető szabályait.

„Ezen felül szinte már-már naponta történnek inzultusok a tömve lévő buszokon és villamosokon. Azt látjuk, hogy a városvezetés hallgatólagos támogatásával újra megjelentek a »fészekrakók«. Pedig a Fidesz-KDNP annak idején több száz lakásból távolította el a közösségi normákat be nem tartó családokat az Avasról” – tette hozzá.

„Ezen felül óriási ellenszélben – folytatta –, de elsőként kezdtük meg Magyarországon a nyomortelepek felszámolási programját, amelyet harminc-ötezer miskolci is támogatott. Ez a program azonban – annak ellenére, hogy csaknem ötvenmillió forint volt a további telepek felszámolására elkülönítve – 2019 őszétől nem folytatódott.”

Dr. Nagy Ákos emlékeztetett: a baloldali városvezetés 2019-ben azt mondta, hogy legalább 15-20 év megoldani Lyukó problémáját. Ezzel szemben a kormánypártiak azt látják, négy év alatt egyre rosszabb a helyzet.

Sötét idők jöhetnek

„Nemhogy nem tett a város a közrend fenntartásáért és előremozdításáért, hanem épp ellenkezőleg. Miközben a rendőrség erőn felül cselekszik – és köszönet nekik ezért a kiemelkedő munkáért –, addig a városvezetés leépítette a lovas mezőőrséget, kivéreztette a kutyás járőr szolgálatot, szétverte és leépítette a jól működő seriff-rendszert. Ezek után szomorúan jegyezzük meg: ha nem cselekszik a baloldali városvezetés, akkor Miskolc évtizedekre csúszik vissza az időben, amikor sötétedés után már senkinek nem volt ajánlatos kimozdulni a sétálóutcára sem. Ne várjuk meg, amíg ez újra bekövetkezik!” – hívta fel a figyelmet a politikus.

A párt képviselői szerint a fentiek tükrében (is) látható, hogy a Veres Pál és csapata négy év alatt tönkretette a miskolci közbiztonságot. „Aki nem tesz a bűnözés ellen, az a bűnözés mellett áll. Ez pedig felháborító és a miskolciak számára aggasztó. Veres Pál és csapata a közrend és közbiztonság szempontjából elégtelenre vizsgázott, tehát megbukott. A miskolciak köszönik, de ebből nem kérnek többet” – zárta a frakcióvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában