Rajzoltak az ovisok

2023.10.28. 14:00

Dargay-emléknapot tartottak Nyékládházán

Már 12. alkalommal tartottak emléknapot névadójuk tiszteletére Nyékládházán, a Dargay Attila Gyermekvarázs Óvoda és Bölcsődében pénteken.

Dargay Attila özvegye, Henrik Irén is részt vett a rendezvényen

Forrás: Nyékládháza

– Minden évben kiválasztunk egy Dargay Attila által rendezett vagy rajzolt mesét. Ezt meghirdetjük a környék településeinek óvodáiban, s a beküldött pályaműveket kiállítjuk óvodánk folyosóin – tájékoztatott Gálné Vasvenszki Judit intézményvezető. 

 

Az idei év témája a 3 nyúl című mese volt 8 település óvodásai részvételével. Az óvodába eljött a híres rajzfilmrendező és rajzoló özvegye, Henrik Irén is, aki ha teheti, minden jeles napon támogatja az óvodát. Tóth Balázs polgármester és az intézmények vezetői is megtisztelték a rendezvényt.

– A köszöntő után a megnyitón Irénke néni szívhez szóló beszédet mondott a gyermekeknek, majd közösen megnéztük a fent említett mesét. Ezután a gyermekek vizuális műhelymunkában vettek részt, majd táncház várta őket. Közben a zsűri a művész özvegyének vezetésével értékelte a pályaműveket – tudtuk meg az óvoda vezetőjétől. Az emléknapon minden gyermek ajándékot kapott, melyet személyesen vehettek át Henrik Iréntől.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában