Kiállítás

2023.09.09. 19:58

Ilyenek voltak a miskolci színházépületek

A miskolci színészmúzeum kamarakiállítása a két színházépület érdekességekkel teli építésének és felújításának történetét foglalja össze.

Mikita Gábor a színház épületének fotója előtt

Fotó: Ádám János

„... a kezdet megvolt”, ez a címe annak a kiállításnak, amely a Miskolci Galéria - Thália-házában nyílik szeptember 13-án, (szerda) délután fél 4-kor, a tárlat a miskolci színházépületekről szól az első játékszíntől a színházi negyedig.
A miskolci színészmúzeum kamarakiállítása a két színházépület érdekességekkel teli építésének és felújításának történetét foglalja össze korabeli dokumentumok, tervrajzok, illusztrációk, fotók segítségével. A megnyitót követően a Spanyolnátha művészeti folyóirat és a Vidám Páva - Tompa Mihály Kultúrkert és Alkotóház programsorozatának első eseményére várják az irodalom- és művészetbarátokat. Az Öt év az örökléthez című rendezvény első előadója Vámosi Katalin művészettörténész-muzeológus. sa kiállítást megnyitja: Mikita Gábor színháztörténész, muzeológus.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában