Jelentős fejlesztés

2023.09.07. 17:49

Fontos beruházást adtak át Arnóton

A településen az esőzés komoly károkat okozott korábban, ezt kívánja felszámolni a csapadékvíz elvezető csatornahálózat felújítása.

Üveges István, Oláh Gábor és Csöbör Katalin

Fotó: Ádám János

Befejeződött Arnóton a csapadékvíz elvezető csatornahálózat pályázati forrásból történt felújítása, a beruházás átadási ünnepségét tartották csütörtökön délután. Az ünnepségen beszédet mondott Üveges István, Arnót község polgármestere, aki hangsúlyozta, hogy a település a nehezebb gazdasági idők ellenére is is fejlődik. 

„Idén már a harmadik nagyobb méretű átadást tudhatjuk magunk mögött, és reméljük, hogy a jövőben is minél több beruházást tudunk végrehajtani a településen” – mondta. Arról is szólt, hogy a beruházás jelentős a település életében, mivel a fekvése miatt fontos a csapadékvíz elvezetése. „A jelenlegi kormányzat  vidékbarát politikát folytat, amelynek Arnót is nagy nyertese” – hangsúlyozta.

Folyamatos fejlődés jellemzi a települést

Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy ismét egy jelentős beruházásról számolhatnak be. 

„Ugyan ez a fejlesztés nem látványos, de szélsőséges időjárás esetén fontos a megfelelő csapadékvíz elvezető rendszer, amely számos utcán megtalálható a településen” – mondta. A képviselő arra is rámutatott, hogy az elmúlt években számos utat, járdát újítottak fel a kormány és az Európai Uniós támogatások révén.

„Megtisztelő, hogy közbenjárhattam ezekért a támogatásokért, hiszen mindegyik az itt élők életét könnyíti meg” – húzta alá. 

Oláh Gábor, a területfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár arról beszélt, öröm számára, hogy személyesen is megtapasztalhatja azokat a projekteket, amelyeket a minisztériumok jóvá hagynak. „Mintegy tízezer hasonló projekt indult meg az elmúlt időszakban. Azért fontos, hogy ezek a beruházások meg tudjanak valósulni, mert az a cél, hogy az itt elő emberek élete könnyebb legyen” – mondta. Rámutatott: ezek a beruházások nemcsak az itt élőknek fontos, hanem az ide érkező beruházók számára is. 

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósult beruházás során a település négy utcájában (Alkotmány, továbbá Széchenyi és Ady Endre, valamint Dankó Pista utcák) a csapadékvíz elvezető csatornahálózat felújítása összesen 2272 méter építési hosszúságban készült el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában