Veszélyjelzés

2023.09.19. 07:27

Dupla riasztás Borsod-Abaúj-Zemplénben: citromsárgába borult a vármegye

Figyelmeztető előrejelzést adtak ki Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye területére 2023.09.19. kedd éjfélig.

Fotó: Lukas Jonaitis

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye területén két veszélyjelzés van érvényben kedden: elsőfokú, citromsárga riasztást adtak ki zivatar és felhőszakadás veszélye miatt. A vármegyében zivatar alakulhat ki: elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. Emellett intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Forrás: met.hu

Hidegfront vonul át kelet felé térségünk felett, amely mentén és előterében az eső, zápor mellett elszórtan zivatar is kialakulhat. Napközben egyre inkább a keleti és déli területeken lehet zivatarra számítani, északnyugat felől fokozatosan csökken kialakulásuk valószínűsége. A cellákat intenzív csapadék (10-20 mm, elsősorban északkeleten lokálisan felhőszakadás sem kizárt), illetve erős, viharos széllökések (55-70 km/h), esetleg kisebb méretű jég (<1 cm) kísérheti. Este fokozatosan lecseng a zivatartevékenység - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Friss időjárás-előrejelzés a boon.hu oldalán itt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában